Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  «Hi ha una sortida, sempre»

  CC Adicciones compta amb diverses clíniques de desintoxicació repartides per tot el país, una de les quals a Roda de Berà, Tarragona, on tractar la malaltia de manera integral

  10 enero 2023 09:53 | Actualizado a 10 enero 2023 10:29
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Hi ha una sortida, sempre. Aquest és el lema de les clíniques de desintoxicació CC Adicciones, que es reparteixen per tot el país. D’aquesta manera ensenyem en les imatges, una petita mostra d’una de les clíniques situada a Roda de Berà, Tarragona.

  Francisco Prados és el fundador de CC Adicciones i ell sap a la perfecció què senten els que acudeixen a les seves clíniques. En aquesta entrevista ens dona les claus sobre com saber que estem davant d’una addicció i com actuar davant d’aquesta malaltia.

  En quin moment concret una persona sap que té una addicció?

  Un addicte sap, des que entra en la fase d’abús, que existeix un problema amb el consum, una cosa que fa que les situacions que viu i provoca siguin atípiques. La qüestió és entendre que es pateix aquesta malaltia i saber-ho és una cosa poc usual en l’addicte.

  Símptomes: mentida, autoengany, irritabilitat o amenaça en són alguns

  Per què?

  Primerament, per la falta d’informació que existeix de la malaltia, i segon, per dos dels seus símptomes com són la negació i l’autoengany. Sol ser el seu entorn proper el que s’adona de la situación i el que demana ajuda professional.

  I una vegada reconegut el problema, com actuar?

  El més convenient és posar-se en contacte amb una clínica de tractament especialitzada en addiccions. És necessari un tractament integral en el qual formin part diferents tipus de professionals.

  L’ideal en aquest sentit és una primera visita amb el pacient i la seua família on s’explica el que està succeint i la manera correcta per poder realitzar un bon abordatge i una bona recuperació.

  Quins són els símptomes que poden començar a reflectir una possible addicció?

  La mentida, l’autoengany, la manipulació, l’amenaça, la pèrdua d’hàbits, els canvis de conducta, la pèrdua d’habilitats socials, la irritabilitat, la baixa autoestima, la inseguretat... No sempre es tenen tots aquests símptomes, però sí molts. Els que primer els identifiquen són la família i la parella. A aquests cal afegir que l’addicte sol buscar un entorn propici per al consum, envoltantse de persones que l’hi faciliten o que no dificulten que puguin continuar consumint.

  Per què és tan important posar en marxa un tractament integral davant d’aquesta mena de situacions?

  Un tractament integral entén l’addicció com a malaltia multifactorial, on la persona que la pateix requereix diversos enfocaments quant a l’abordatge i gairebé tots de manera simultània. Es treballen aspectes físics, orgànics, psicològics i emocionals. És aquí, en l’abordatge sobre tots ells, on rau un bon tractament en addiccions, comptant amb tots els professionals especialitzats en cada una de les àrees, fent de cada una un tot que guiï i ajudi l’addicte a assolir l’objectiu de recuperació.

  Adiccions: són una malaltia crònica en les quals s’aspira a recuperar-se

  Què diria a les persones que relacionen les addiccions amb un problema de conducta?

  Les addiccions no tenen cura. No la tenen, ja que és una malaltia crònica i com en totes aquestes s’aspira a una recuperació amb la qual s’aconsegueix una normalitat absoluta en la majoria dels casos, sempre que no activem de nou el sistema de recompensa consumint una altra vegada. La malaltia i el consum d’un addicte no és un problema de conducta, sinó que la conducta desestructurada o inadaptada es deu a la malaltia d’addicció.

  Per a més informació:

  C/ Mirador de Berà, 11, 43883

  Tarragona

  Tel. 617 200 882

  Web: www.ccadicciones.es

  Comentarios
  Multimedia Diari