La Policia Local d’Altafulla fa balanç del dispositiu d'estiu, marcat pels botellots a la platja

Els efectius del cos de policia local han actuat en un total de 2.633 serveis on destaquen els fets per incomplir les ordenances municipals i les restriccions per la Covid-19

| Actualizado a 14 septiembre 2021 12:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El balanç d’estiu de la Policia Local d’Altafulla, des del passat 1 de juny fins el 31 d’agost, s’ha traduït amb un total de 2.633 serveis que han efectuat els agents del cos de policia local. 

L’informe, presentat aquest matí pel coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i el cap de la Policia Local, Jordi Gil, també revela que la temporada estiuenca ha estat marcada per les restriccions de la Covid-19.

Precisament, la Policia Local d’Altafulla ha hagut d’intervenir en 71 ocasions per concentracions de persones en  places i espais públics als vespre-nit per incomplir les restriccions sanitàries marcades per la pandèmia; i 31 més com a mesures preventives per evitar botellots.

Tant Molinera com Gil, han expressat el seu agraïment per la coordinació policial entre els Mossos d’Esquadra, la Policia Local d’Altafulla i la Guàrdia Urbana de Tarragona, especialment, per cobrir amb suficients efectius la zona del Vinyet, terme que es troba en els límits de Tarragona i Altafulla.

Aquesta coordinació ha permès comptar, segons Molinera, amb fins a set patrulles policials per controlar aquestes concentracions que, principalment, es produïen els caps de setmana i els dies festius.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local, Jordi Gil, ha recordat que la incorporació de cinc agents per a aquest estiu, ha fet possible també “doblar el torn de nit de les patrulles, especialment, els divendres i dissabtes”. 

En aquest mateix sentit, s’han realitzat 291 serveis per queixes i molèsties a veïns i veïnes, i de totes aquestes, s’han iniciat diligències penals en 152 casos. 

Quant a les denúncies tramitades estrictament per les restriccions de la Covid-19 se n’han tramitat 33: 4 per incomplir l’obligació de l’ús de mascareta, 2 per incomplir l’horari de tancament d’establiments i activitats, 24, per incompliment de les restriccions establertes per les autoritats, i 3 per no complir l’aforament màxim permès en l’establiment i activitat.

Aquestes denúncies tramitades per incomplir les ordenances municipals s’han traduït en un total de 20.900 € en sancions econòmiques.

I per últim, pel que fa a les denúncies realitzades en matèria de circulació, se n’han tramitat un total de 538, de les quals 77 han necessitat servei de grua. L’import total en sancions ha estat de 54.704 €, dels quals ja se n’ha recaptat 30.106, i queda pendent un total de 12.248 euros.

Cal remarcar que moltes d’aquestes sancions compten amb una bonificació del 50% si es realitza el pagament abans dels 15 dies des de la data de sanció.

Comentarios
Multimedia Diari