Les exalcaldesses de Cunit del PSC i un exregidor declaren per presumpta prevaricació

El jutge els ha citat com a imputats arran d'una denúncia de l'actual equip de govern, que els acusa d'haver contractat més 250 persones per decret d'alcaldia

19 mayo 2017 21:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les exalcaldesses socialistes de Cunit (Baix Penedès) Dolors Carreras i Judith Alberich, i l'exregidor popular José Barquier han declarat aquest dimecres davant el jutge per un presumpte delicte de prevaricació. Els tres han estat citats en qualitat d'imputats arran d'una denúncia interposada durant la darrera legislatura pel govern de CiU, ICV i ERC. Encapçalats per l'alcaldessa nacionalista Montserrat Carreras, els acusen d'haver contractat més de 250 persones per decrets d'alcaldia, sense concurs públic. A les portes del jutjat, Barquier ha defensat que tots els procediments es van fer "dins la rigorosa legalitat" i ha acusat l'actual govern "d'atacar i destruir" l'anterior executiu del PSC i PP.

Abans d'entrar a declarar, José Barquier ha negat sistemàticament qualsevol tracte de favor vers els treballadors contractats en l'etapa de govern de PSC i PP. Barquier, que actualment és regidor del PP a l'oposició i president comarcal del partit, ha recordat que totes les contractacions es van fer de forma pública, amb la supervisió del Ple municipal. En aquest sentit, ha lamentat que en cap moment fossin qüestionades pels regidors de CiU, ICV i ERC, que posteriorment van presentar la denúncia quan van accedir a governar en la legislatura 2011-2015.

Segons el regidor popular, el rerefons de la denúncia té qüestions i problemes històrics entre les direccions locals del PSC i CiU, i ha acusat la federació nacionalista "d'abusar de l'ús de la justícia". Al mateix temps, ha recordat que l'any 2013 l'executiu actual va haver de readmetre diversos treballadors, els quals havia acomiadat quan va arribar al govern considerant que havien estat contractats pel PSC i el PP de forma irregular. Barquier ha insistit que la justícia va determinar que l'acomiadament havia estat il·legal, apuntant que s'havia produït per qüestions d'afinitats polítiques i sindicals.

L'Ajuntament de Cunit va presentar la denúncia per presumpte cas de prevaricació contra Carreras, Alberich i Barquier després que una auditoria "revelés diverses irregularitats", segons van apuntar fonts municipals en el moment que la querella es va admetre a tràmit. En concret, van assegurar que l'auditoria apuntava a un "ús extensiu del procediment de contractació per via d'urgència de personal en situacions on aquesta fórmula no estava justificada". La declaració d'aquest dimecres forma part de les diligències prèvies del cas, a l'espera que el jutge determini si arxiva la causa o obre judici oral.

Comentarios
Multimedia Diari