Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Premi d’investigació per un treball de la URV aplicat a Salou

L’objectiu del projecte ha estat posar en valor els beneficis que aporten a la salut els espais blaus, ja siguin naturals o artificials, que compten amb aigua de manera prominent

23 diciembre 2022 18:28 | Actualizado a 23 diciembre 2022 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’article científic ‘Betting on blue spaces with a view to well-being tourism in coastal destinations: a mixed methodology with locals and tourists involvement’, (Apostar pels espais blaus amb vistes al turisme de benestar en destinacions de costa: una metodologia mixta amb implicació de residents i turistes), presentat, a través d’un article científic, per les investigadores Alba Font i Dra. Marta Nel·lo, ha estat guardonat amb el premi outstanding research per la International Conference TMS Algarve 2022 Sustainability Challenges in Tourism, Hospitality and Management (Algarve, Portugal, 16-19 novembre de 2022).

Aquest treball ha consistit en aplicar una metodologia al municipi de Salou, per tal d’analitzar el comportament i extreure’n resultats. L’objectiu del projecte ha estat posar en valor els beneficis que aporten a la salut els espais blaus, és a dir, aquells que trobem a l’aire lliure, ja siguin naturals o artificials, que compten amb aigua de manera prominent i que siguin accessibles pels humans de manera pròxima o virtual, podent veure, escoltar o sentir d’una altra forma l’aigua.

$!les investigadores Dra. Marta Nel·lo (esquerra) i Alba Font. FOTO: Aj. de Salou

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha felicitat les investigadores per aquest guardó. En aquest sentit, ha assenyalat que “l’Ajuntament de Salou treballa en el foment de la platja, durant tot l’any, com un producte turístic de gran qualitat, ja que es tracta d’un espai blau natural per excel·lència”, el qual “ens permet millorar la salut i el benestar de la nostra població i de les persones que ens visiten; i, alhora, ens ajuda a desestacionalitzar la temporada, a través d’altres activitats més enllà del sol i platja, com són passejar i els esports marítims i outdoor”.

En el marc d’aquest projecte, cal recordar que, el passat mes de març, el Club Nàutic de Salou ja va acollir la jornada de treball “Blue Spaces & Well-being Tourism”, que va ser presidida per l’alcalde Pere Granados, junt amb la coordinadora del projecte, Marta Nel·lo, i que va comptar amb la participació d’experts internacionals com la Dra. Catherine Kelly, de la Universitat de Brighton, i el Dr.Josep Lloret, Director de la Càtedra Oceans i Salut Humana de la UDG.

Comentarios
Multimedia Diari