Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Roda de Berà subvenciona la contractació de veïns desocupats en situació d’atur

El consistori també ajuda econòmicament les persones emprenedores que vulguin posar en marxa un nou negoci

| Actualizado a 01 julio 2022 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per novè any consecutiu l’Ajuntament de Roda de Berà tornarà a posar en marxa al setembre la subvenció per a la contractació de persones desocupades, l’autoocupació i l’emprenedoria, en el marc de les polítiques per al foment de l’ocupació de l’equip de Govern.

El consistori rodenc va esdevenir pioner a la demarcació de Tarragona en posar en marxa l’any 2014 aquesta subvenció que té l’objectiu de dinamitzar el mercat de treball donant suport a les petites i mitjanes empreses; incentivar la contractació de persones empadronades a Roda de Berà desocupades en situació d’atur per part d’empreses, no només de Roda de Berà sinó de tot el Tarragonès i de les comarques properes; i impulsar la creació de noves iniciatives empresarials que generin autoocupació, ajudant els emprenedors.

La convocatòria s’obrirà durant el mes de setembre però l’equip de Govern vol incentivar la contractació durant els mesos d’estiu, atès que la subvenció té caràcter retroactiu i es poden acollir tots aquells contractes o activitats des del 31 d’octubre de 2021 i fins que finalitzi la convocatòria d’aquest any.

La partida destinada és de 40.000 euros, distribuïda en dues línies diferents. La primera, adreçada a les empreses per a la contractació de persones desocupades en situació d’atur empadronades a Roda de Berà, amb el 70% del total. Pel que fa a la segona línia, es destina a l’autoocupació per a la creació d’una activitat empresarial individual, com a autònom o col·lectiva, amb el 30% del total.

En el cas de la línia 1, l’Ajuntament subvencionarà fins al 50% del cost total del contracte, amb un màxim de 950 euros mensuals de salari brut i amb un mínim del 50% de la jornada. Quant a la segona, se subvencionarà fins al 50% de les despeses de l’activitat detallades a les bases, amb un màxim de 3.000 euros.

Modificacions a les bases

Les bases seran les mateixes que l’any passat amb una petita modificació. El Ple de l’Ajuntament va aprovar durant la sessió de maig una modificació per a la línia 1: el requisit d’estar inscrit al SOC com a demandant d’ocupació almenys una setmana abans de la data d’inici de la contractació.

Comentarios
Multimedia Diari