Tere Ferré: «Hem aconseguit la millor programació possible»

Entrevista a la regidora de Cultura i Festes de Roda de Berà. La Festa Major comença avui, amb set dies de diversió garantida per a tots

| Actualizado a 20 agosto 2021 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

L’ambient festiu ja es respira a Roda de Berà atès que a partir d’avui i fins dijous vinent el poble viurà la seva festa major en honor del patró, Sant Bartomeu.

Tot i les restriccions i amb el total compliment de les normes vigents, que han establert les autoritats sanitàries, hi ha ganes de compartir hores d’esbarjo i de retrobament entre vilatans, estiuejants i simples visitants, fent bo l’eslògan promocional que l’Ajuntament ha difós per a aquest estiu, amb un missatge prou expressiu i seductor: «Et vull tornar a veure», després del temps que la pandèmia ho ha impedit.

Del programa elaborat i dels seus molts atractius en parla, en aquesta entrevista, la regidora Teresa Ferré, responsable de l’àrea de Cultura i Festes de Roda de Berà.

Com s’ha organitzat la festa major d’enguany?

Seguint el patró de l’edició de l’any passat, que va ser tota una experiència de com celebrar una festa major diferent, per causa de la pandèmia que ho ha condicionat tot. Li puc assegurar que és més complicat programar-la en aquestes circumstàncies que quan érem en aquella època que ara anomenem ‘normalitat’.

Partim de la premissa que la cultura és segura, i la prova la tenim que tot va anar força bé l’any anterior, gràcies al civisme i responsabilitat de tothom.

En què difereix respecte a la festa de 2019?

A banda de les normes per evitar contagis i la propagació de la Covid-19, de tothom ja sabudes, podem considerar que la programació s’ha reduït en un 60% comparativament amb el cartell de l’any 2019, quant a nombre d’activitats, i s’han escurçat també els dies de durada.

A quina mena d’actes i atraccions han hagut de renunciar?

Doncs com passa arreu, no podem organitzar una de les revetlles més emblemàtiques de la festa major com és el ball de gala, hem hagut de prescindir de tots els espectacles i jocs amb aigua, la fira d’atraccions per a la mainada, les cercaviles i correfocs i també quelcom que és propi de Roda de Berà: els espectacles a la zona dels bars.

Vist així, el programa pot decebre algú...

De cap manera! La festa ha de seguir sent atractiva per a totes les persones de qualsevol franja d’edat. Si hem suprimit alguna activitat o espectacle dirigit a un determinat sector, aquest ha estat substituït per quelcom diferent però igualment atractiu i participatiu. Volem complir fil per randa la normativa, però que ningú quedi al marge de la festa.

Per exemple, hem bescanviat els jocs amb aigua per espectacles infantils i introduït una iniciativa nova: la celebració, avui mateix, d’un taller d’escultures de sorra, amb monitors, a la platja de la Pallisseta.

Així mateix, recuperem el cinema a la fresca, amb la projecció d’un film per veure en família.

Quant al tradicional dinar per als jubilats, aquest és reemplaçat per un concert-vermut.

M’ha semblat veure-hi altres novetats.

En destaca, per primer cop, l’espectacle lumínic amb drons de fi de festa, un acte inclusiu per a tota mena d’infants; també val la pena esmentar la tronada i encesa cromàtica.

Hi ha pregó de festes?

Ja ho crec. I en una versió força divertida. El pronunciarà la Mega Pubilla, una vedette còmica, plagat de bon humor.

Es fa entrega de premis i presentació de publicacions, oi?

Com ja és habitual el Centre d’Estudis Rodencs, de Les Monges Associació Cultural aprofitarà per presentar la seva miscel·lània BOI, que enguany correspon al número 42 d’aquesta interessant publicació.

Farem lectura i entrega dels premis als guanyadors del IV Concurs de Poesia i el premi al guanyador del Concurs del cartell i portada del llibre de festa major.

I els actes tradicionals del dia 24, festivitat del patró?

Els mantenim, per essencials que són. Al matí sortirà de la plaça de l’Ajuntament el seguici del Pa Beneït fins a la de l’Església per iniciar la processó de Sant Bartomeu i, a la tornada, l’ofici en llaor del sant, la benedicció de coques i subhasta de la coca del Goig, que són els actes més nostrats.

Comentarios
Multimedia Diari