Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Teresa Ferré: «Tenim un programa de festa a Roda de Berà per remenar i triar activitats»

  La regidora de Cultura destaca els més de 40 actes que configuren la festa major, que s’esdevindrà entre avui dissabte i el 27 d’agost, amb nit jove, castells, concerts, concursos i tradició

  19 agosto 2023 09:49 | Actualizado a 19 agosto 2023 09:58
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Avui comença la Festa Major de Sant Bartomeu de Roda de Berà, amb un programa que conté més de 40 actes i que es perllongarà fins al diumenge dia 27. Teresa Ferré repeteix com a regidora de Cultura, àrea que ja no inclou les festes.

  Si més no, Ferré, per raons òbvies ha portat encara el pes d’aquesta nova edició de la festa gran del poble. D’aquí que pot explicar amb propietat quins són els actes més destacats d’aquesta festa estiuenca pensada per al gaudi del gran públic.

  En els darrers anys les festes de Roda han portat el segell de Teresa Ferré, que ara cedirà, oi?

  En el nou cartipàs municipal hem separat les àrees de Cultura i de Festes. Remei Gavaldà és la nova regidora de Festes amb qui comparteixo enguany l’organització de la Festa Major. Per tant, les dues regidories tenen ara una titular diferent cadascuna, però treballem en estreta col·laboració.

  Quina és la filosofia de la festa?

  Penso que queda gràficament reflectida en el magnífic cartell de la festa major, il·lustració de la nostra veïna, Roser Nogués. Com es pot veure en aquestes mateixes pàgines, el cartell expressa el tarannà de la festa en les seves diverses vessants. Ball, música, tradició, teatre, esport, seguici popular i patró. És la portada d’un programa que convida a anar passant pàgines i a remenar i triar allò que atrau i ve més de gust.

  Quins són els atractius pensats per a la joventut?

  Avui mateix hi ha la Nit Jove a l’aparcament del camp de futbol, amb la millor música del Djs. Cristian Live i David Now. Dimarts que ve, a la Zona Firal el pop-rock català del grup Oxigen. El dimecres, les Dj’s P.D Marla; divendres, Nit dels Dj’s Roda Sona.

  He de destacar la gran col·laboració de Roda Jove que ens ha ajudat molt en la programació d’acord amb les seves propostes i preferències. Pensem que a la Zona Firal, del 22 al 26, hi ha actuacions diàries, amb la instal·lació de 18 bars, inclosos també els food trucks.

  Què més en destacaria?

  Demà tornem a tenir diada castellera, aquest cop amb Nois de la Torre, Minyons de Terrassa i Nens del Vendrell, i Escape Room de carrer. Repetim el taller d’escultures de sorra, guiat per professionals i l’exitós concurs “Més que talent”, el dimarts. Ball de festa major amb l’Orquestra Selvatana; XtremRace, que és l’alternativa als jocs amb l’aigua i l’escuma, varietats, teatre a càrrec de l’elenc local, L’Auca Teatre, amb l’obra El Crèdit i moltes coses més, per acabar amb el piromusical no sorollós.

  I el dijous, 24, Sant Bartomeu...

  Efectivament. El dia central de la festa. És una ocasió per refermar la nostra identitat i la tradició, i fer-la extensiva a tantes persones que ens visiten i comparteixen tot allò que Roda els ofereix. La sortida del seguici del Pa Beneït, on els majorals conviden les autoritats per anar a l’Església. D’allí arrencarà la processó amb el patró Sant Bartomeu, a la que seguirà l’ofici solemne i la benedicció de les coques. A la sortida es procedirà a la tradicional subhasta de la Coca del Goig i venda del Pa Beneït. Els rodencs i rodenques ens omple de goig mantenir viva aquesta tradició tan nostrada, transmesa entre generacions.

  Comentarios
  Multimedia Diari