Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Les millors fotogràfies de moda, a Vila-seca

  El Castell acull fins la mostra Please don’t smile, de Frank Horvat

  09 noviembre 2023 13:22 | Actualizado a 09 noviembre 2023 13:46
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El Castell de Vila-seca acull fins al diumenge 19 de maig de 2024 la mostra Please don’t smile, de Frank Horvat, una retrospectiva d’un dels fotògrafs més icònics de la segona meitat del segle XX.

  La Fundació Antoni Vila Casas presenta l’exposició en el marc del conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Vila-seca.

  Frank Horvat és un reconegut fotògraf que es va consagrar durant els anys 50 i 60, en el gènere de la fotografia de moda contribuint a popularitzar-ne el nom a través de col·laboracions per a una llarga llista de revistes en què va renovar el gènere de manera evident tot aplicant tècniques i estratègies procedents del fotoperiodisme.

  Amb una tradició profundament humanista i amb un gran coneixement tècnic, la seva obra és tan heterodoxa com inclassificable i ha investigat diversos registres fotogràfics com el retrat, la fotografia documental, la naturalesa o els entorns urbans.

  Indefallent en la seva perseverança i inexhaurible en la seva recerca de motius, Horvat no és deutor de cap escola ni mestratge i amb una trajectòria vital a les espatlles que l’ha portat a viure a Itàlia, Suïssa, l’Índia, Anglaterra, França i els Estats Units, ha partit d’aquesta identitat múltiple per submergir-se en una gran diversitat d’estils i contextos, amb múltiples especialitzacions i etapes.

  Pels redactors de les revistes, era l’equivalent periodístic al salt de l’alta costura al prêt-à-porter. Va treballar per a Elle a París, Vogue a Londres i Glamour i Harper’s Bazaar a Nova York. Va ser dels primers fotògrafs que va canviar el plató pel carrer, amb la qual cosa va dotar les seves fotografies d’una aura de modernitat.

  L’exposició, ideada i dirigida per Antoni Vila Casas i el mateix Frank Horvat l’any 2018, presenta una acurada selecció de fotografies que ens presenten un Horvat inesgotable, imprevisible i recurrent. La seva obra ens mostra la seva vessant com a fotògraf de moda que va canviar les regles per tal d’aportar una mirada diferent, més humana i més poètica. La producció de Frank Horvat és heterodoxa i inclassificable, on la dona i la moda hi juguen un paper cabdal. Gran part de la vida artística i professional de Horvat va transcórrer entre models, a la recerca del gest perfecte, de l’instant que va captivar les portades de les revistes de moda més prestigioses.

  Comentarios
  Multimedia Diari