Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  31 explotacions agràries ebrenques participen en el ‘Benvinguts a pagès’

  Juntament amb 27 restaurants de proximitat i 18 allotjaments rurals

  14 septiembre 2022 12:23 | Actualizado a 14 septiembre 2022 12:25
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Les Terres de l’Ebre participaran a la 7a edició de Benvinguts a Pagès La Festa el primer cap de setmana d’octubre. Els dies 1 i 2 d’octubre el territori s’apunta a la gran festa de la pagesia catalana amb una oferta pròpia de 31 explotacions agroalimentàries, 27 restaurants de proximitat, 18 allotjaments rurals i una desena d’activitats complementàries a les comarques de la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Baix Ebre i Montsià.

  El públic que participi a Benvinguts a Pagès La Festa tindrà al seu abast una àmplia oferta d’activitats divulgatives. La ciutadania podrà conèixer els secrets d’una petita explotació ecològica a la Terra Alta, a prop del riu Ebre, que elabora fruits secs, olives i fruita; acompanyar la quarta generació de productors d’arròs del Delta i veure tota la cadena, des de la sembra fins a la comercialització i aturar-se a un obrador de formatges i làctics a Rasquera i aprendre a munyir les cabres. L’oferta es complementarà amb la participació d’un total de 23 restaurants que han estat proposats pels mateixos productors i productores del projecte i la participació de 12 allotjaments rurals que oferiran estades especials durant el primer cap de setmana d’octubre.

  «Des de les Terres de l’Ebre tenim una gran riquesa, som Reserva de la Biosfera i comptem amb una diversitat única de productes i de paisatge», afirmà el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Jesús Gómez. Albert Folch, adjunt a direcció i responsable del Patronat Turisme Diputació de Tarragona – Terres de l’Ebre, va posar en valor també «la gran oferta de restauració, allotjaments i paisatge que tenim i que Benvinguts a Pagès ens ajuda a donar a conèixer i a diferenciar-nos de la resta».

  Entre els partipants, Josep Maria Carles, de Licarfruit, apuntà que la iniciativa «ens permet donar-nos a conèixer cada vegada més».

  Una de les novetats d’aquesta edició és l’ampliació del nombre de rutes d’un dia o bé de cap de setmana que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni. A les Terres de l’Ebre s’han preparat les rutes La Terra Alta, petit paradís gastronòmic, Descobreix la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre més deliciosos i Assaboreix les Terres de l’Ebre en família.

  Les experiències proposen les visites a les explotacions participants, poder conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants recomanats.Les visites ja es poden reservar de manera gratuïta a través del portal web benvingutsapages.cat.

  Comentarios
  Multimedia Diari