Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un homenatge a aquells que treballen per la cultura de l’Ebre

L’acte tindrà lloc el 26 de gener a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, on es representarà un espectacle de Valer Gisbert

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'autor de l'espectacle Valer Gisbert. Foto: Joan Revillas/DT

L'autor de l'espectacle Valer Gisbert. Foto: Joan Revillas/DT

El col·lectiu diLLUMs d’arts al Forn, l’Ajuntament de Tortosa i Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre organitzen conjuntament un acte d’homenatge a les més de vuitanta persones i entitats culturals ebrenques que han rebut premis i reconeixements durant l’any 2018 en camps diversos com la literatura, la fotografia, la pintura, la comunicació, el cinema, la música, etc. 

El seu objectiu és fer valdre la quantitat i la qualitat de la gent que treballa per la cultura del territori ebrenc. L’acte tindrà lloc el dia 26 de gener, a les 20.00 h, al teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

L’acte no tindrà el format d’una gala o d’una entrega de premis, sinó que consistirà en la representació de l’espectacle realitzat per Valer Gisbert, Numen, somni de l’Ebre, amb teatre, música, poesia, imatge i dansa. «Numen és una deïtat pagana, una primitiva forma d’art que habita en la natura i atia el foc de les emocions humanes. Numen és la musa de qualsevol disciplina, la mateixa que converteix els somnis en realitat i obre canals de llum i inspiració en les persones. Ara Numen dorm al fons de l’Ebre, i només despertarà una vegada per desvetllar en nosaltres somnis d’art i així poder partir cap a altres contrades; el gest, el cant, la música, el teatre, les imatges, les llums, les ombres i totes les emocions també hi seran presents», així defineixen l’espectacle aquells que el duen a terme i el porten a l’acció. 

També col·laboren els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Campus Extens de la URV a Tortosa, l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa i el Forn de la Canonja. S’editarà un tríptic amb els premis, que van des de certàmens organitzats per entitats locals ebrenques, a premis nacionals com l’Ondas, l’Enderrock i la Creu de Sant Jordi, i també internacionals.

Comentarios

Lea También