Alcanar destina 140.000 euros a retirar la runa acumulada dels aiguats

S’havien habilitat temporalment solars a tocar dels tres nuclis urbans, un dels quals als terrenys on es construeix la plaça de bous

| Actualizado a 12 abril 2022 10:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els danys dels aiguats de l’1 de setembre a Alcanar van generar una gran quantitat de runa, que es va dipositar de forma temporal en diversos solars al llarg del terme municipal: és el cas dels terrenys de la plaça de bous, la zona annexa a la pista esportiva de les Cases d’Alcanar i una parcel·la situada davant el càmping Alfacs, a Alcanar Platja.

Ara l’Ajuntament ha començat a retirar tota aquesta runa acumulada, que anirà a parar a l’abocador del Mas de Barberans. Uns treballs la classificació, neteja, transport i tractament dels residus que suposaran un cost aproximat de 140.000 euros, a càrrec del Consistori.

La retirada s’ha iniciat pel solar de la plaça de bous, ja que el proper mes de maig hi tindran lloc les festes majors.

Segons ha informat el govern municipal, ara les màquines i els operaris seleccionen els residus per traslladar-los a l’abocador, i reduir també el cost del tractament posterior.

L’alcalde, Joan Roig, explica que l’acció s’ha fet conjuntament amb l’Agència Catalana de Residus, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) i el Consell Comarcal del Montsià. «D’aquesta forma hem pogut ser molt més àgils a l’hora de fer aquesta tasca de transport i de tractament d’una quantitat enorme de residus, sense precedents a les nostres terres. Per tant, ha sigut complicat de gestionar d’una manera respectuosa amb l’entorn».

Un copa acabades les actuacions a Alcanar, es començarà a netejar els solars d’Alcanar-Platja i les Cases. En conseqüència, els terrenys on s’ubiquen les brosses ja podran recuperar el seu ús: a més de la plaça de bous, l’skatepark de les Cases i el solar que hi ha davant del càmping dels Alfacs.

Roig ha volgut fer un agraïment al Copate i l’Agència Catalana de Residus (ACR), «pel suport, la feina i la diligència a l’hora de gestionar la recollida». La gestió del Copate ha estat imprescindible per agilitzar els tràmits administratius i logístics i les tasques, i facilita el pagament fraccionat de la recollida. Per la seua banda, l’ACR ha emès un informe d’emergència que ha permès agilitzar els treballs i també està explorant línies d’ajuda per cobrir la despesa de la recollida.

Comentarios
Multimedia Diari