Aparcar al Trabucador, de pagament a partir d'aquest dijous

L’objectiu de l’Ajuntament de la Ràpita i del Parc Natural del Delta de l’Ebre és protegir aquest fràgil espai i evitar la massificació

29 junio 2021 15:59 | Actualizado a 29 junio 2021 16:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Ràpita, amb el suport i la col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Servei del Litoral de la Generalitat i la Direcció General de Sostenibilitat de la costa i del mar de l’Estat, inicien a partir d'aquest dijous 1 de juliol i fins el 31 d’agost la prova pilot per regular l’accés i l’aparcament al Trabucador.

L’objectiu de la mesura és protegir aquest fràgil espai, que és el  més visitat del Delta de l’Ebre i on s’han viscut episodis de massificació durant la Setmana Santa i l’estiu. Massificació que, en paraules del director del Parc Natural, Francesc Vidal, «provoquen un impacte sobre el medi natural, les dunes i la nidificació d’aus» i habitualment els visitants acaben deixant residus. A més, amb la mesura també es vol «millorar l’experiència turística», ja que sovint els visitants precisament busquen qualitat i tranquilitat en aquest espai del Delta.

Així, únicament es podrà aparcar des de les 6 del matí fins a les 23 hores (durant la nit està prohibit circular i estacionar). Per aparcar al Trabucador es pot reservar estacionament i fer el pagament a través de la web lotrabucador.cat. D’aquesta manera, s’evitaran viatges innecessaris si l’aparcament ja està ple. Els vehicles sense reserva podran accedir mentre quedin places lliures i efectuar el pagament a les casetes d’informació (només amb targeta de crèdit). En accedir automàticament a través de la barrera (que llegeix les matrícules), els agents cívics facilitaran informació als visitants, així com una bossa biodegradable per emportar-se els residus.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha explicat que els recursos es revertiran «en el manteniment i els serveis que s’oferiran: la informació turística, l’assessorament, la farmaciola, els lavabos i la neteja manual de l’espai». L’objectiu és també conscienciar la ciutadania de l’espai natural. A més, les tasques seran assumides per entitats socials que treballen al municipi com l’Estació Nàutica, Creu Roja, Siloé i Càritas.
De les 700 places habilitades, unes 650 seran per a turismes, 50 per a autocaravanes i 30 per a motocicletes. Un cop estigue ple, es tancarà l’accés. El preu per a un turisme és de 5 euros, per a les autocaravanes de 8 euros, i per a les motocicletes, 3 euros. L’entrada a peu o en bicicleta és gratuïta. També per als veïns que paguin l’impost de circulació municipal a la Ràpita.

Comentarios
Multimedia Diari