Nou control d'accés als Estrets d'Arnes i al Trabucador

Els ajuntaments volen garantir els bons usos i evitar massificacions també per Setmana Santa

| Actualizado a 14 abril 2022 10:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després dels bons resultats de l'estiu passat, algunes zones naturals protegides de les Terres de l'Ebre tornen a tenir l'accés ordenat i limitat aquests dies de Setmana Santa. Al parc natural dels Ports, l'Ajuntament d'Arnes (Terra Alta) torna a posar a prova la regulació de l'accés, amb l'aparcament de pagament, als Estrets i el Toll del Vidre. Al parc natural del Delta de l'Ebre, l'Ajuntament de la Ràpita (Montsià) també aplica mesures de control i organització de la mobilitat al Trabucador, seguint el model de l'estiu. Els vehicles que accedeixin a l'istme han d'aparcar en tres zones habilitades i diversos cossos policials controlen i vigilen l'espai tot el dia, sobretot perquè la pernoctació està prohibida i també l'accés rodat de nit.

Després de la bona acceptació de la iniciativa a l'estiu, l'Ajuntament d'Arnes ha decidit posar a prova la regulació de l'accés als rius Estrets i Algars i els aparcaments de pagament limitats aquesta Setmana Santa. Des de dissabte i fins Diumenge de Pasqua, els accessos al Toll Blau i el Toll del Vidre estan controlats per dos vigilants. Poden aparcar a la zona habilitada entre 30 i 35 vehicles i cal abonar cinc euros els cotxes, deu les autocaravanes i dos les motos.

El mes i mig que es va aplicar la regulació a l'estiu, els aparcaments d'Arnes als Ports van acollir 4.500 vehicles –prop de 9.000 persones-. "Volem veure si ara que és temporada de visita, no de bany, si la gent veu igual de bé la regulació per anar a passejar i fer senderisme, però deixant els vehicles en llocs habilitats i cuidats" ha dit l'alcalde d'Arnes, Joaquim Miralles. El 95% dels usuaris es van endur a l'estiu "una bona sensació", conscients que la taxa reverteix en la conservació i dignificació dels espais naturals. "Esperem que l'acceptació sigui igual de bona que a l'estiu", ha afegit.

Trabucador controlat

També l'ordenació i la regulació d'accés es tornarà a controlar al Trabucador, al parc natural del Delta de l'Ebre per evitar "la sobreocupació" d'un espai tan fràgil i evitar les imatges amb quilòmetres de vehicles aparcats a banda i banda de l'istme, la Setmana Santa de l'any passat. No es desplegaran totes les mesures de la prova pilot, però seguint el model estival, s'han habilitat tres zones d'aparcaments –i es prohibeix aparcar fora d'elles- i es controlaran les conductes dels visitants "per evitar les que no siguen adequades a l'espai natural".

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós m ha recordat que la pernoctació a l'istme està prohibida, així com l'accés rodat entre les onze de la nit i les sis del matí. Diversos cossos policials i de seguretat vetllaran per al compliment de totes les normes. "Estenem que aquesta temporada la gent és coneixedora de la nova realitat de mobilitat i ordenació del Trabucador i estem convençuts que amb el civisme de tots i els controls policials, tindrem una ocupació òptima", ha defensat Caparrós.

 

Comentarios
Multimedia Diari