Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Cinc detinguts per traficar amb droga a Tortosa i Roquetes seguiran a presó

L’Audiència Provincial diu que hi ha risc de fugida i que alguns tenen altres causes obertes

18 marzo 2023 13:40 | Actualizado a 19 marzo 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les cinc persones que van ingressar a presó –d’un total de vuit detinguts– la tarda del 2 de desembre de l’any passat acusades de vendre droga a Tortosa i Roquetes seguiran en presó preventiva. Així es recull en les cinc interlocutòries de la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona.

El passat 30 de novembre foren detinguts sis homes i tres dones, d’edats compreses entre els 24 i 57 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

L’operació és el resultat d’una investigació oberta a principis del 2020 arran de diverses informacions les quals apuntaven que un grup de persones es dedicaven a la venda de substàncies estupefaents en domicilis ubicats a les localitats de Tortosa i Roquetes. Les persones investigades efectuaven reiterats canvis de domicilis, cosa que dificultava les indagacions policials. Finalment, les persones implicades es van instal·lar en tres domicilis ubicats a la localitat de Roquetes.

En els registres es van localitzar 500 grams de cocaïna en roca, 21 grams de cocaïna en pols, diversos recipients amb marihuana, substàncies de tall i 15.000 euros en efectiu. Així mateix, també es van intervenir altres estris necessaris per a preparar les dosis, una pistola simulada i una dotzena de telèfons mòbils. Durant la tarda del mateix dia 30 els agents van detenir una nova persona.

En les interlocutòries, els magistrats recorden que els acusats formen part d’una organització formada per la família i que hi ha altres procediments oberts contra ells de la mateixa naturalesa, per la qual cosa existeix una reiteració delictiva. El punt neuràlgic o centre operatiu de l’activitat delictiva era un domicili de Roquetes, on vivia la família. Les persones que estan a la presó serien un matrimoni, dos fills i la parella d’un d’aquest.

L’Audiència diu que en el domicili de Roquetes s’emmagatzemava la droga i el diner obtingut, i que des d’aquest immoble –on també s’hi podia comprar– es distribuïa la cocaïna a altres punts de venda. Els magistrats creuen que hi ha risc de fugida per part dels acusats i que alguns tenen altres diligències obertes per delictes de la mateixa naturalesa.

Comentarios
Multimedia Diari