Cosidores solidàries elaboren milers de mascaretes per als més menuts

A Ulldecona ja s’han començat a repartir, mentre que a Alcanar o Tortosa es farà en breu

25 abril 2020 09:03 | Actualizado a 25 abril 2020 09:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cosidores solidàries d’arreu de les Terres de l’Ebre treballen intensament aquests dies confeccionant mascaretes per als nens que a partir de demà diumenge podran sortir al carrer durant un màxim d’una hora al dia, acompanyats d’un progenitor o germà major d’edat per passejar, jugar i prendre l’aire. A municipis com Ulldecona ja s’han començat a repartir, mentre que a Alcanar o Tortosa ho faran en els propers dies. 

A Ulldecona, l’Ajuntament ha lliurat ja 350 de les 1.200 mascaretes per a nens de 3 a 12 anys que han elaborat una  àmplia xarxa de cosidores solidàries del municipi. Els pares o familiars són els encarregats de recollir les mascaretes, en uns dies, punts i horaris que depenen de l’any de naixement dels nens, per tal d’evitar la concentració de persones.

Així, el dijous i ahir divendres es van repartir al pavelló municipal durant el matí. El proper dilluns i dimarts el punt de recollida es trasllada a l’Avinguda de les Escoles, davant de l’Institut Manuel Sales i Ferré, amb repartiments en horari de tarda: dilluns de 16.00 a 17.30 h per als nascuts els anys 2016 i 2017; de 17.30 a 19 h per als nascuts el 2014 i el 2015; i de 19.00 a 20.00 h per als anys 2012 i 2013. Pel que fa al dimarts 28 d’abril, es repartiran de 16.00 a 18.00 h per als nens i nenes nascuts el 2010 i 2011; i de 18.00 a 20.00 h  per als nascuts anys 2008 i 2009. Pel que fa als nuclis dels Valentins, Barri Castell, Sant Joan del Pas, Les Ventalles i La Miliana, es farà repartiment a domicili. Un servei que també es donarà a les famílies que no puguen desplaçar-se als punts de recollida habilitats. 

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, remarca el valor de tota aquesta feina solidària: «som poble que treu el millor de si mateix en situacions excepcionals com la que vivim»,afirma. 

Aquestes mascaretes infantils se sumen a les més de 8.000 per a adults que ja s’han repartit al municipi en les últimes setmanes. 

A Alcanar, la xarxa de cosidores solidàries està acabant d’elaborar mascaretes per a què els 1.674 menors del municipi en puguen tenir per a l’inici del desconfinament.  Les mascaretes, que formen part del projecte ‘Cosim solidaritat’, es repartiran porta per porta per una xarxa de voluntariat a partir d’aquest mateix diumenge, segons ha informat l’Ajuntament. 

Es podrà escollir entre quatre talles de mascaretes infantils: de 0 a 3 anys, de 4 a 6, de 7 a 12 i de 13 a 17. Aquesta última franja d’edat ja pot portar la talla de persona adulta.

L’Ajuntament ha garantit que cap xiquet del municipi es quedarà sense mascareta. Estan elaborades amb «material homologat que està proporcionat per l’empresa Robin Hat de Rubí»,  ha explicat la regidora d’Afers Socials i Famílies, Maribel Ramon. Aquesta tela és de sarga hidròfuga repel·lent als líquids i, per tant, és totalment hidrorepel·lent i no deixa passar les micropartícules, segons remarquen des del consistori. 

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha volgut posar de relleu «una vegada més, l’esforç de l’equip de cosidores, esterilitzadors i la resta de persones voluntàries per fer realitat aquest gran projecte». «Ja heu confeccionat més de 7.000 mascaretes. Esteu fent història», ha afirmat. 
També a Tortosa, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha explicat que la xarxa de cosidores local està treballant intensament per elaborar mascaretes infantils, que es repartiran a partir de la setmana que ve en punts dels que informarà el mateix consistori. 

Comentarios
Multimedia Diari