Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Desarticulen un grup que venia vehicles manipulats a Deltebre

La organització estaria suposadament dedicant-se durant els últims anys al que es coneix com “afaitar quilòmetres”

20 julio 2022 10:15 | Actualizado a 20 julio 2022 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents de Policia Nacional han procedit a la desarticulació d’un grup organitzat dedicat a la manipulació del comptaquilòmetres de vehicles d’alta gamma i que eren venuts posteriorment en l’àmbit nacional, procedint a la detenció dels tres integrants per un delicte continuat d’Estafa i Falsedat Documental.

La recerca s’inicia arran de la denúncia interposada per un ciutadà a Pamplona, en la qual denunciava la suposada manipulació del comptaquilòmetres del seu vehicle d’alta gamma adquirit en un establiment del municipi de Deltebre. Es va poder esbrinar que gran part de les vendes realitzades per aquest establiment especialitzat en vehicles d’ocasió, es tractaven de vehicles d’alta gamma provinents d’Alemanya.

Aquest grup criminal estaria suposadament dedicant-se durant els últims anys, al que es coneix com “afaitar quilòmetres”, pràctica que consistiria a reduir el número de quilometratge en una mitjana d’entre 100.000 i 300.000 km. Aquesta manipulació s’ha pogut confirmar en més de 25 vehicles i s’han identificat altres 50 vehicles que podrien haver sofert la mateixa manipulació, per la qual cosa la recerca continua oberta.

El modus operandi consistia en el fet que els membres de l’organització es desplaçaven a Alemanya una o dues vegades al mes, on adquirien aquest tipus de vehicles, i després de portar-los a Espanya, eren modificats tècnicament amb una disminució del comptaquilòmetres bastant elevada, per a ser posteriorment venuts. La majoria de les vegades actuaven com a simples mediadors, cobrant una comissió i sense figurar aquests vehicles a nom de l’empresa investigada.

Després dels registres practicats, tant en els domicilis com en l’establiment comercial, s’ha intervingut nombrosa documentació de vehicles, divers material informàtic, 20.000 euros en efectiu i un dispositiu de diagnosi professional valorat en 4.500 euros. Aquest dispositiu habitualment és utilitzat pels tallers professionals per a accedir a la centraleta del vehicle, i era usat per l’organització per a modificar els paràmetres del quilometratge, el qual ha estat remès al laboratori de Policia Científica per al seu estudi i anàlisi pericial.

Així mateix, en un dels registres es va intervenir un vehicle tipus furgoneta, a la qual se li havia reduït el nombre de quilòmetres i se li havia manipulat la fitxa tècnica alemanya, modificant l’antiguitat del mateix en cinc anys.Es continua investigant als integrants d’aquest grup criminal per la seva possible implicació en un delicte fiscal dut a terme a través d’empreses creades per a aquest fi, prenent-se declaració als nombrosos afectats i instruint-se diligències prèvies en el Jutjat d’Instrucció de Tortosa.

La recerca ha estat duta a terme de manera conjunta per la Comissaria General de Policia Judicial i per la Comissaria Local de Tortosa de Policia Nacional.

Comentarios
Multimedia Diari