Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Club Nàutic de la Ràpita recupera una embarcació de vela llatina datada de l’any 1930

Incorporarà als seus pantalans una embarcació de vela llatina del segle XX

17 abril 2023 11:10 | Actualizado a 17 abril 2023 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Club Nàutic La Ràpita incorporarà als seus pantalans una embarcació de vela llatina del segle XX, una de les poques barques de vela llatina ebrenques construïdes al territori que queden. Gràcies a l’historiador i tècnic del Museu de la Mar de l’Ebre, Àngel Pascual, l’embarcació, catalogada dintre l’Inventari de barques tradicionals de Catalunya de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, torna a les aigües de la badia dels Alfacs.

Es tracta d’una xalana de tipus balica, una embarcació de vela llatina construïda l’any 1930 a les Cases d’Alcanar que es feia servir per a anar a mariscar i a pescar.

Segons l’historiador «l’embarcació va participar en la construcció del moll de les Cases», diu, afegint que hi ha una altra barca amb les mateixes característiques que avui dia es pot veure al passeig marítim de les Cases.

«Este lligam tan potent amb casa nostra, la seua vinculació amb la història pesquera i de desenvolupament territorial de la costa ebrenca, sumat al fet d’estar construïda a les Cases i dissenyada per a navegar a les aigües de la badia dels Alfacs, em va fer pensar que era molt important tornar-la aquí», assenyala.

Comentarios
Multimedia Diari