El polígon d'Ascó acollirà un centre d'entrenament per a bombers

L'Ajuntament signa un conveni amb Falck SCI, concessionària dels serveis de lluita contra inciendis a les centrals nuclears

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

L’empresa Falck SCI ubicarà un centre d’entrenament i formació en extinció d’incendis, salvaments i rescats, gestió i atenció d’emergències a la futura zona de creixement del polígon industrial d’Ascó.

Aquest és el compromís a què van arribar aquesta setmana l’empresa i el consistori i que van plasmar en un conveni de col·laboració que estableix un termini màxim de tres anys per fer realitat el projecte.

El consistori d’Ascó està tramitant una ampliació de la seva zona industrial que representarà la creació, per fases, de 35 hectàrees de sòl industrial. El conveni estableix que les instal·lacions d’ensinistrament de Falck SCI s’ubicaran en aquest nou emplaçament, i que l’Ajuntament farà tots els passos necessaris per cedir a l’empresa una parcel·la amb els accessos resolts, i subministrament d’aigua i electricitat.

L’empresa, per la seva banda, ha manifestat a l’Ajuntament d’Ascó la seva voluntat d’ubicar el nou centre al municipi per la seva situació estratègica, ja que actualment és l’empresa concessionària dels serveis de lluita contra incendis de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs, a més del Port del Tarragona i també dels polígons químics Nord i Sud de Tarragona.

«Volem tenir el camp d’Ascó omplert tot l’any», va manifestar el director gerent de Falck SCI, Miquel Albors. De fet, l’empresa preveu oferir cursos de formació sota demanda, adreçats tant a cossos de bombers especialitzats en situacions d’alt risc com a personal administratiu d’empreses públiques o privades que vulguin preparar als seus empleats de manera bàsica en la gestió d’emergències. El centre d’Ascó es convertirà en el cinquè camp d’ensinistrament que Falck SCI gestiona a l’Estat, el primer que disposarà a Catalunya.

Per la seva banda, l’alcalde d’Ascó, Rafel Vidal, va voler subratllar la importància de la signatura d’aquest conveni. «La indústria és un dels nostres puntals de desenvolupament i tenim capacitat per atraure noves inversions», va dir. El pressupost d’Ascó per al 2015 inclou una partida de 350.000 euros per tal d’iniciar l’ampliació del sector industrial.

Comentarios
Multimedia Diari