Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Estrenen les millores a dues carreteres de La Ràpita

La Generalitat de Catalunya ha invertit més de tres milions d’euros en l’eixamplament dels dos vials

| Actualizado a 06 octubre 2022 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any després de començar les obres, la Generalitat de Catalunya dona per acabada l’actuació de millora de les carreteres TV-3408 i TV-3406 a la Ràpita (Montsià).

L’actuació, que ha rebut una inversió de tres milions d’euros, ha consistit en l’eixamplament dels dos vials. Avui, el secretari de Mobilitat i Logística, Isidre Gavín, ha visitat els treballs acompanyat de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; el delegat del Govern de la Generalitat a l’Ebre, Albert Salvadó, i el director d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat.

El secretari de Mobilitat i Logística ha apuntat que les obres permetran millorar la seguretat viària i la mobilitat pel que afecta al trànsit que entra i surt del port de la Ràpita, un dels més importants de Catalunya.

“Aquesta actuació facilita la connexió amb la zona portuària, ja que hem creat unes bones condicions perquè l’activitat econòmica tingui bones estructures i creixi a la Ràpita”, ha argumentat Gavín.

Per la seva part, l’alcalde ha destacat que avui és un dia important per al territori i ha agraït al Departament de Territori l’execució d’una obra amb una inversió destacada que ha de contribuir al dinamisme econòmic del municipi en diversos aspectes. “Es tracta d’una actuació en què augmenta la seguretat pel que fa a la mobilitat i, a més, dona la màxima connectivitat i dinamisme a la part nod-este del nostre municipi”, ha exposat Caparrós.

En el tram que va des de la rotonda de l’encreuament de Sant Jaume fins a la Ràpita, que té 2,2 quilòmetres, s’han corregit les irregularitats del ferm, uniformitzant l’amplada i la superfície; s’ha senyalitzat; i s’han col·locat les proteccions adequades.

La transformació més important ha tingut lloc en el tram de 500 metres que uneix la mateixa rotonda amb l’antiga nacional, que era molt estret i passa de 5 a 7 metres d’amplada, és a dir, un metre de voral per cada banda.

Per seguretat, entre els dos carrils s’hi ha posat un diferenciador de sentits que evita accidents per xocs frontals. Paral·lelament, aprofitant l’actuació, s’ha posat la instal·lació per estendre la fibra òptica.

Comentarios
Multimedia Diari