Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Estudiants de primària s’inicien en la tecnologia 3D

    Els alumnes van fer tallers de disseny i impressió al FabLab de les Terres de l’Ebre

    30 mayo 2022 16:05 | Actualizado a 30 mayo 2022 16:07
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Els alumnes de 6è de primària de l’escola Soriano Montagut d’Amposta han participat aquesta setmana en una jornada amb diversos tallers que els han permès conèixer noves matèries tecnològiques i tenir un primer contacte amb elles.

    La formació, que va tenir lloc al FabLab de les Terres de l’Ebre, consistia en un taller de ‘Design thinking’ i d’un altre de disseny i d’impressió 3D. Els alumnes assistents es van dividir en dos grups on de forma col·laborativa van treballar per dur a terme projectes i endinsar-se en la innovació i les noves tecnologies.

    Així, els alumnes van col·laborar per desenvolupar una idea com a resposta a un problema que se’ls va plantejar en el taller de ‘Design Thinking’, a més de poder dissenyar una peça, en aquest cas un vaixell. Per a aquesta segona formació, els alumnes van preparar i presentar el seu propi projecte, i el més ben dissenyat es va imprimir en format 3D. D’aquesta manera, van poder veure com el que estaven produint digitalment es traslladava a la realitat i tot el procés per aconseguir-ho.

    Aquestes formacions, que estan obertes a tots els centres educatius i entitats del territori, permetent als participants adquirir noves habilitats i competències en l’àmbit tecnològic i fer-ho de manera pràctica. Segons explica Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, un dels pilars fonamentals d’aquest nou espai és la formació. «Havíem plantejat fer activitats extraescolars i havíem estat treballant amb el Departament d’Educació per poder incorporar a les escoles, també de forma curricular, activitats al FabLab».

    Formació per al futur

    Aquesta introducció a nous coneixements tecnològics va lligada a la voluntat d’encaminar la formació cap a noves professions, coneixements i habilitats relacionades. En aquest sentit, tal com assenyala Artur Tallada, director de Recursos del Montsià, els currículums docents s’estan reformulant cada cop més en aquesta direcció. A més, a partir del pròxim curs al FabLab també oferirà un Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació 3D, jocs i entorns virtuals.

    «Recentment, estem en un canvi de currículum, tant a primària com a secundària i una de les novetats és la introducció del pensament computacional», explica Tallada, detallant que ara en tots els nivells educatius es farà una aposta per la programació, el món maker o la fabricació 3D. «Són vies totalment innovadores i el món educatiu està anant cap aquí. En aquest sentit, el Departament d’Educació també té programes d’innovació, ciència, tecnologia o matemàtiques. Per això el FabLab pot ser un espai important, és un lloc on tenim a l’abast recursos que difícilment a altre lloc podem trobar», apunta el director.

    Per la seva banda, Tomàs afegeix que «aquest és el model de societat cap al que hem d’anar, per fer canvis i innovar, perquè els nens toquin les noves tecnologies i tècniques innovadores des de menuts i agafin aquests nous coneixements».

    Comentarios
    Multimedia Diari