Instal·len una estació de recàrrega de vehicles elèctrics a tocar de la Via Verda a Xerta

| Actualizado a 01 abril 2021 14:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat una estació de recàrrega de vehicles elèctrics gratuïta a Xerta, a la vora de l’estació de la Via Verda. Es tracta d’una estació de recàrrega semiràpida, que permet carregar dos vehicles elèctrics simultàniament en un temps comprès entre dues i quatre hores. En aquesta estació poden accedir-hi vehicles elèctrics de qualsevol marca i tipologia, siguen cotxes, furgonetes, motocicletes o bicicletes.
«Aquesta estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics s’afegeix a la que el Consell Comarcal té a la seu, unes infraestructures que són necessàries per a la implantació dels vehicles elèctrics, que garanteixen la mobilitat sostenible i eficient», ha manifestat el president de l’ens, Xavier Faura.
L’estació de recàrrega de vehicles elèctrics ha tingut un cost de 19.000 euros i ha estat finançada per l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece). La seua ubicació, al costat de l’estació de Xerta del Camí Natural-Via Verda de la Val de Zafán, facilitarà la recàrrega de les bicicletes elèctriques als usuaris de la via, que han de disposar de l’adaptador corresponent per poder efectuar la càrrega.
Per tal de fer ús d’aquesta estació de recàrrega, els propietaris poden sol·licitar al Consell Comarcal del Baix Ebre o a l’Ajuntament de Xerta l’emissió d’una targeta de mobilitat elèctrica que els donarà accés gratuït al subministrament. Es tracta del mateix funcionament que fa servir l’estació de recàrrega pública que hi ha a l’entrada del Consell Comarcal del Baix Ebre. També són vàlides les targetes de mobilitat elèctrica expedides per institucions adherides a l’Aliança dels Municipis per a la Interoperabilitat dels punts de recàrrega.
Durant el 2020, es van realitzar un total de 833 recàrregues a l’estació situada al Consell Comarcal del Baix Ebre, que compta amb un total de 133 usuaris. 
Pel que fa a la Via Verda de la Val de Zafán, l’any passat es va registrar gairebé 340.000 usuaris al tram del Baix Ebre, mentre que durant el primer trimestre del 2021 (fins al 28 de març) s’han comptabilitzat 87.820 usuaris, un 40% dels quals en bicicleta. El comptador de Tortosa és el que ha registrat més usos, un total de 63.855.

Comentarios
Multimedia Diari