Jabil construirà una nova planta d’embalatge de productes de consum a l’Aldea

Suposa una inversió de 4 milions d’euros, crearà fins a un centenar de llocs de treball i s’afegeix a la planta d’ampolles de paper que la multinacional ja va anunciar l’any passat

| Actualizado a 18 enero 2022 16:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Ajuntament de l’Aldea ha anunciat que Jabil, la multinacional nord-americana de serveis de fabricació, construirà una planta de manufactura i embalatge de productes de consum al polígon Catalunya Sud, al terme de l’Aldea. La fàbrica suposa una inversió de 4 milions d’euros i crearà 50 llocs de treball, ampliables a un centenar en les següents fases. Es posarà en marxa al tercer trimestre d’enguany.

Aquesta serà la tercera planta de Jabil al polígon Catalunya Sud. Jabil, líder mundial en serveis de fabricació, té més de 100 plantes en una trentena de països i 260.000 treballadors. La multinacional nord-americana té la seu europea del grup a Tortosa i un centre tecnològic (el Blue Sky) a l’Aldea des del 2017.

Al mateix temps que la nova planta anunciada ahir, també es posarà en marxa una planta d’ampolles de paper que la multinacional ja va anunciar el març de l’any passat, on invertirà 12 milions d’euros i tindrà uns 80 treballadors. L’empresa està adquirint maquinària abans de demanar la llicència d’obres. Jabil, per tant, haurà invertit 16 milions d’euros en un any en la seua expansió a l’Aldea, amb aquestes dues noves plantes.

«Aquesta és una gran notícia no només per a l’Aldea sinó per a tot el territori de les Terres de l’Ebre. Agraïm a Jabil que haja invertit en el polígon industrial, ja que això comportarà la creació de llocs de treballs per a l’Ebre, sent l’Aldea la primera beneficiada», va valorar ahir en l’anunci de la implantació l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo.

La ubicació totalment estratègica de l’Aldea, al cor de les Terres de l’Ebre, a la vora de l’AP-7, l’N-340, connectada amb estació de ferrocarril i bus i a escassos 10 minuts de la capital ebrenca per la C-42, ha sigut factor decisiu per al desembarcament d’aquesta indústria, segons el batlle.

«El sòl industrial de l’Aldea està molt ben ubicat. Cap altre municipi de les Terres de l’Ebre pot oferir la comunicació i ubicació de l’Aldea», declarà l’alcalde. «Tenim altres demandes de petites i mitjanes empreses, és un degoteig continu». Així per exemple a l’Aldea també s’ha consolidat l’empresa paperera DAPSA que va ampliar les seves instal·lacions. Amb requalificació de la nau de l’Antic Colonial també s’ha aconseguit retenir una empresa d’envasatges de fusta que es plantejava marxar a Girona. L’operació permetrà que la companyia duplique el nombre de treballadors actuals.

La nova planta de Jabil ara anunciada estarà destinada a la manufactura i l’embalatge de productes de consum i tindrà una superfície de 4.500 metres quadrats. La llicència d’obres ja està aprovada. «Hem ofert la màxima agilitat possible i serà efectiva dins d’aquest any», va detallar Royo. «Estem vivint un moment dolç i important per al Polígon Catalunya Sud».

Nova estació de bus

Paral·lelament, i en part fruit d’aquest creixement industrial, l’Ajuntament de l’Aldea estudia construir una nova estació d’autobusos. Els busos que connecten amb el poble de l’Aldea ja s’aturen en diverses parades a l’interior del nucli urbà, sense estació. Però el terreny a l’entrada del polígon i de l’autopista AP-7, on s’aturen ara els busos de camí a Barcelona o Tarragona i on es fan transbords, és propietat municipal i el consistori es planteja treure a licitació la construcció d’una estació intermondal amb parada per a freqüències de proximitat.

«La gent tindrà més bones condicions i permetria incrementar les línies pensant en els treballadors dels pobles veïns. L’augment de treballadors serà tant que ho estem treballant».

Comentarios
Multimedia Diari