Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  L’Ebre va reduir la sinistralitat un 14,3% durant el 2022

  L’any passat hi va haver 12 accidents a les carreteres ebrenques amb 14 víctimes mortals, mentre que l’any 2019, abans de la pandèmia, havien estat 19 persones mortes en 14 sinistres

  13 febrero 2023 17:58 | Actualizado a 13 febrero 2023 23:53
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Durant l’any 2022, a les Terres de l’Ebre hi va haver 14 morts en 12 accidents mortals. L’any 2019 van morir 19 persones en 14 accidents mortals. Per tant, pel que fa al nombre de víctimes mortals, el 2022 es va produir una reducció d’un 14,3% respecte al 2019. Pel que fa a accidents amb víctimes, durant el 2022 n’hi va haver 323, quan en tot el 2019 n’hi va haver 242, el que suposa una increment del 33,5%.

  El pitjor mes del 2022, quant a nombre de morts, va ser el juliol amb 4, seguit del març amb 3. Dels 12 accidents mortals, 5 van ser col·lisió frontal i 4 accidents simples. Si analitzem les dades de morts per tipus de vehicle, 7 eren vehicles lleugers, 3 motos o ciclomotors i 2 eren vehicles pesants. «No estem satisfets, perquè qualsevol víctima és una tragèdia, però la feina dels Mossos i del Servei Català de Trànsit té un cert fruit que es trasllada en preservar la vida de les persones», ha declarat el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel.

  Les vies amb més accidentalitat mortal durant el 2022 van ser la TV-3454 amb 3 morts, l’AP-7 amb 2 i la TV-3451 amb 2.

  Pel que fa a les dades de sinistralitat en zona urbana, l’any 2022 hi va haver una víctima mortal a la vegueria de Terres de l’Ebre. L’any 2019 n’hi va haver 2.

  Quant a accidents amb víctimes, el 2022 n’hi va haver 46, quan el 2019 en van ser 59, el que suposa un reducció del 22%. En el que portem d’any, a la vegueria de les Terres de l’Ebre, hi ha hagut dos morts en dos accidents mortals a la xarxa viària interurbana. L’any passat i durant el mateix període de temps, es va produir una persona morta en un accident i en el mateix període de l’any 2019 van ser dues. Pel que fa a accidents amb víctimes, aquest any n’hi ha hagut 22, quan l’any 2019 n’hi van haver 26 i l’any passat 31.

  Els accidents mortals es van produir a l’N-420 a Móra d’Ebre, on un xoc frontal entre dos vehicles va provocar la mort d’un dels passatgers, i a l’N-340 a la Ràpita, on va morir el conductor d’un turisme després de col·lidir amb un camió, justament el passat divendres.

  Lamiel ha insistit en la importància del tercer carril al tram ebrenc de l’AP-7 per reduir la sinistralitat i la millora de la connexió entre l’AP-7 i l’A-7. També s’està estudiant aplicar mesures de contenció al tram de l’AP-7 entre Calafat i l’Ampolla.

  Per la seua banda el delegat del Govern, Albert Salvadó, ha destacat l’ambiciós projecte que hi ha per a la C-12 «el nostre eix troncal a l’interior, una via amb estàndards de seguretat del segle XXI» i ha reclamat el tercer carril per a l’AP-7 al tram ebrenc, «que la farà més segura».

  Subvencions a l’Ebre

  D’altra banda, el director ha presentat les subvencions aprovades a quatre municipis de les Terres de l’Ebre menors de 50.000 habitants, per un import de 497.468,94 euros per tal de desenvolupar actuacions vinculades a la mobilitat segura o la pacificació del trànsit.

  Els beneficiaris són l’Ajuntament de Flix (per una actuació de passos de vianants i senyalització complementària i adequació de voreres), l’Ajuntament de l’Aldea (per a les obres d’accés al Col·legi 21 d’abril amb reductors elevats amb passos vianants), el de Deltebre (per a la urbanització de la Plaça 20 de maig) i el de Pinell de Brai (per a la pacificació del trànsit i millora de l’espai a l’Avinguda de Catalunya i adjacents).

  Salvadó ha afirmat que l’objectiu és «apostar per un model de mobilitat més segura i sostenible, que és un repte que ens implica a tots».

  Sistema de velocitat variable al tram de l’AP-7 entre Calafat i l’Ampolla

  Encara que no s’ha aplicat, el Servei Català de Trànsit va proposar al Ministeri de Transports reduir la velocitat en alguns dels trams més congestionats de l’autopista AP-7, entre els quals el que va de Calafat a l’Ampolla. Aquesta reducció de 120 a 100 km/h d’un tram de 30, suposa allargar el viatge solament «3 minuts més». La mesura es va suggerir perquè s’havien produït, en cinc anys, i en el tram de 100 quilòmetres on es vol reduir la velocitat, 150 accidents amb víctimes. D’aquí poc se celebrarà la reunió per decidir quina mesura aplicar finalment, perquè el Ministeri proposa que sigui un sistema de velocitat variable, en funció d‘horaris o volums.

  Insisteixen en la necessitat del tercer carril al tram ebrenc de l’AP-7
  Comentarios
  Multimedia Diari