Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’extresorer d’Òmnium Ebre es va apropiar de 60.000 euros de l’entitat

Xavier Blanch ha reconegut els fets i s’ha compromès a retornar els diners que va desviar per a despeses personals

09 diciembre 2022 17:10 | Actualizado a 09 diciembre 2022 23:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre ha detectat greus irregularitats comptables del seu ja extresorer, Xavier Blanch, que hauria desviat per a despeses personals fins a 60.000 euros de l’entitat.

En un comunicat llegit davant dels mitjans de comunicació aquest divendres, la presidenta de l’entitat, Dolors Róo, detallava que va ser el 7 de novembre quan membres de la Junta d’Òmnium a Terres de l’Ebre van detectar unes irregularitats en el pagament de despeses per part del tresorer de la seu territorial.

«Des del moment que es va tenir la sospita d’aquestes irregularitats, l’entitat va actuar d’ofici, amb màxima celeritat i de forma implacable amb l’objectiu d’aclarir els fets i posar fi a aquestes males praxis», detallà la presidenta.

Fruit d’aquesta investigació es va concloure que el tresorer de la seu territorial, en el càrrec des de l’any 2011, pagava algunes despeses personals amb diners de l’entitat. La xifra pujaria fins a prop de 60.000 euros.

Després de dur a terme aquesta investigació interna conjuntament amb Òmnium Nacional, es van bloquejar de forma immediata els accessos a tots els comptes, targetes i sistemes operatius i se li va comunicar a l’extresorer que ja no actuava en nom d’Òmnium Terres de l’Ebre.

Xavier Blanch va ser cessat de totes les funcions com a gestor econòmic i com a membre de la junta territorial, per acord de la junta directiva, i ja no és membre de l’entitat. Blanch va reconèixer els fets i s’ha compromès, mitjançant un document en concepte de reparació de danys, a retornar la quantitat exacta de diners sostreta. Amb tot, des de l’entitat no descarten emprendre mesures legals contra ell.

Des d’Òmnium remarquen que han volgut actuar en tot moment amb la màxima transparència cap als 2.917 socis de l’entitat a Terres de l’Ebre i cap la ciutadania en general, i expressen «la condemna ferma cap a les actuacions de l’extresorer». També refermen «el compromís de l’organització en la lluita contra aquest tipus de pràctiques» i anuncien que es treballarà en tots els àmbits per garantir la reparació «i la no repetició d’aquesta conducta intolerable, inèdita en els més de 60 anys d’existència d’Òmnium Cultural».

Les alarmes van saltar el passat mes de novembre quan es va rebre una factura personal a la seu de l’entitat. Les irregularitats es remuntarien fins al 2014, segons la primera avaluació feta per Òmnium Ebre, que compta amb un pressupost anual per a les seues activitats d’uns 25.000 euros.

L’entitat preveu dur terme una assemblea per a renovar alguns dels càrrecs i escollir un nou tresorer.

A més de tresorer d’Òmnium, Xavier Blanch ha estat membre de Junts per Tortosa, el partit de l’alcaldessa Mertixell Roigé. Però segons fonts de la formació, Blanch va presentar la seua dimissió i la baixa per motius personals fa tres setmanes.

Comentarios
Multimedia Diari