L'Aldea reclamarà a Foment el traspàs de l'antiga travessera de l'N-340

El consistori denuncia que les negociacions amb el ministeri per obtenir la titularitat de la via han estat "infructuoses"

19 mayo 2017 23:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple de l'Ajuntament de l'Aldea (Baix Ebre) reclamarà aquest divendres al Ministeri de Foment la cessió de l'antiga travessera de l'N-340 en una operació que prevegi una aportació econòmica ajustada a llei -de més de 200.000 euros per quilòmetre- per tal de poder iniciar la urbanització i millora del tram, que correspon a l'avinguda de Catalunya. La moció la presenten els grups municipals d'ERC, CiU i PSC. El text recorda que, des que es va inaugurar la variant de l'N-340, les reclamacions dutes a terme pel consistori per tal que se li cedís la titularitat de la via han estat constants i que, malgrat això, les negociacions amb el Ministeri de Foment han resultat "totalment infructuoses".

La moció que es portarà a aprovació aquest divendres recorda que l'article 40 de la Llei 25/1988, de carreteres i l'article 127 del Reial Decret 1812/1994, de 2 de setembre, disposen que els trams de les carreteres que adquireixin la condició de vies urbanes, seran lliurats als Ajuntaments. L'Ordre FOM/3426/2005 va fixar les condicions per al lliurament als ajuntaments dels trams urbans de la Xarxa de Carreteres de l'Estat i va determinar l'import que s'entregaria a cada corporació local per aquestes cessions de titularitat, el qual ascendeix a 204.644 euros per quilòmetre de carretera a cedir.

Davant la negativa de Foment a atendre aquestes pretensions, el consistori tornarà a demanar al ministeri que dugui a terme la cessió del tram de carretera a la corporació, incloent la quantia que ve determinada a l'ordre ministerial. Subsidiàriament, i en cas que Foment no atengui aquest requeriment, el consistori reclama a l'Estat que assumeixi els treballs d'urbanització necessaris per a convertir l'antic tram de l'N-340 en via urbana integrada dins el teixit urbà de la localitat i que, una vegada finalitzats els treballs, cedeixi la seva titularitat a l'Ajuntament de l'Aldea.

D'altra banda, la moció també demana a Foment que doni solució a la problemàtica existent en aquest tram amb el pont a sobre la riera -barranc dels pixadors-, ja que "no compleix amb la normativa d'inundabilitat de l'ACA", així com al pont de l'antic traçat del ferrocarril que, "a part d'una gran barrera arquitectònica, suposa constants talls de carretera quan s'inunda i molta perillositat per la seva dimensió".

El text es lliurarà a totes les Entitats Municipals de l'Aldea per tal que, amb aquest document com a base, s'acordi una estratègia conjunta dels grups polítics i la societat civil per a reclamar una immediata solució a la problemàtica. A més, es farà arribar una còpia de l'acord a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya i al Govern per tal que donin suport a la demanda del municipi.

Comentarios
Multimedia Diari