Nou servei d’acollida d’animals abandonats a la Ribera d'Ebre

L’associació AMPARE atendrà tots els pobles de la comarca, una feina que en els últims anys ja feia de forma voluntària

| Actualizado a 22 enero 2021 12:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va reunir ahir els alcaldes, alcaldesses i la presidenta de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de la Serra d’Almos, per abordar les opcions en la gestió del servei d’acollida d’animals de companyia abandonats, especialment en la recollida de gossos i el control de les colònies de gats. I és que la continuïtat del servei a la comarca estava en perill des que el mes d’octubre passat l’associació sense ànim de lucre AMPARE va anunciar que deixaria de gestionar les protectores de Flix i Móra la Nova per manca de recursos, tal com ja va relatar el Diari.

Els representants locals van valorar la proposta econòmica i de serveis que va plantejar el Consell Comarcal amb l’assessorament tècnic de la Diputació de Tarragona, amb l’objectiu que l’associació AMPARE formalitzi un servei que fins ara havia ofert des del voluntariat.

La proposta de treball contempla la prestació de servei per a tots els municipis de la comarca. Després que els participants a la reunió donessin el vistiplau per unanimitat, caldrà que els ajuntaments aprovin el conveni per donar forma al servei. La presidenta d’AMPARE, Anaïs Pérez, que també va participar en la trobada, es va mostrar satisfeta per l’acord aconseguit.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, va destacar la voluntat dels diversos representants municipals per arribar a un acord, després de mesos de treball. «La proposta és un win-win que beneficiarà els animals, millorarà el servei als municipis i permetrà la continuïtat de l’associació AMPARE», remarcà Carim.

A Flix i Móra la Nova

Tal com ja va explicar el Diari, la junta de l’entitat està formada per tres persones, tres noies ajuden en les adopcions i en les xarxes socials, i dos voluntaris més en netejar i alimentar els animals. Fa sis anys Pérez va començar només amb una protectora a Flix, i el 2018 va assumir la de Móra la Nova. «Molts municipis de la Ribera d’Ebre no tenen conveni per recollir els animals, però nosaltres, si ens trobem un gos abandonat en qualsevol lloc de la comarca, no podem mirar cap a una altra banda» comentava el passat mes de desembre al Diari, quan l’entitat s’estava plantejant tirar la tovallola.

A partir d’ara, per contra, comença una nova etapa en la gestió de gossos i gats abandonats a la comarca.

Comentarios
Multimedia Diari