Set municipis de la Ribera difonen els pregons pels telèfons mòbils

L'aplicació, anomenada eBando, permet a l'usuari rebre els pregons del seu i altres municipis que hagin contractat el servei. El servei, molt popular a Lleida, s'estén a la Ribera

19 mayo 2017 23:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Set municipis de la Ribera d’Ebre, els únics fins ara a les Terres de l’Ebre, han contractat l’aplicació per a telèfons mòbils, eBando, que permet a l’usuari conèixer gratuïtament els pregons dels seu poble on-line.

Creada per una empresa de Castelló de la Plana, l’aplicació és molt popular entre els municipis de les Terres de Lleida i des de la passada primavera s’ha fet un forat a la comarca de la Ribera d’Ebre. El primer ajuntament en contractar el servei fou Móra d’Ebre i en els últims mesos s’hi han afegit Flix, Ascó, Riba-roja d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Vinebre i la Palma d’Ebre.

El seu funcionament és molt senzill. Qualsevol veí pot descarregar-se l’aplicació de manera gratuïta al seu telèfon mòbil i un cop instal·lat ha de buscar el seu municipi teclejant-lo o mitjançant el seu codi postal. A partir de llavors rebrà els mateixos bans que els consistoris difonen als pobles pels sistemes de megafonia. Quan es difon un pregó nou s’activa una alerta al telèfon mòbil com si es tractés d’un nou missatge de WattsApp.

El cost del servei per les administracions locals és molt assumible, una de les principals raons del seu èxit. Així, per a municipis fins a 1.000 habitants el cost del servei és de 72,60 euros/l’any, preu que s’eleva fins els 96,80 euros/any pels municipis fins a 5.000 habitants.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, fou el primer en implantar el servei a la comarca. «Fou un professional informàtic el que em va informar de l’existència de l’aplicació. Em va agradar per la seva agilitat, la seva cobertura i el seu caràcter gratuït». Per l’ajuntament morenc, a més, no suposa una feina extra ja que tots els bans que es pregonaven per megafonia estan redactats prèviament així que ara només cal introduïr-los a l’aplicació. «La gran avantatge és que et pots assabentar dels pregons de Móra d’Ebre sense estar-hi», afegeix.

L’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, remarca la seva funció social donat que, per exemple, permet comunicar millor aspectes importants de la vida quotidiana dels veïns com els horaris de la consulta mèdica i la infermeria. L’aplicació, apunta, reforça els mitjans de comunicació directes amb el veïnat en un zona de presència nuclear, el sistema de megafonia municipal i els missatges enviats per SMS.

Comentarios
Multimedia Diari