Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Vilalba dels Arcs celebra els 800 anys de la Carta de Poblament

Els actes commemoratius s’allargaran fins al 10 d’abril de 2025, amb recreacions històriques, mostra d’oficis, tallers, xerrades o caminades

13 abril 2024 17:14 | Actualizado a 14 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest passat 10 d’abril s’han complert exactament 800 anys de d’ençà que el fra Bernat de Campanies, preceptor de l’Orde del Temple de Miravet i la Ribera amb el comanador d’Ascó, fra Jordà de Miló, van concedir la carta de poblament de Vilalba a un grup de pobladors de la vila. A partir d’aquest moment el lloc quedà constituït com a entitat poblada i organitzada.

Per tal de commemorar aquest aniversari, s’ha preparat un programa d’actes i activitats culturals, esportives, festives i gastronòmiques, que ompliran el poble d’activitat durant tot l’any. Aquest programa, pensat i ideat per una comissió creada expressament per a l’ocasió amb una trentena de representants de les associacions i entitats del municipi, compta amb més de trenta actes com xerrades, caminades, tast de vins, tallers, mostra d’oficis medievals i tradicionals, recreacions històriques, la presentació d’un conte editat per a l’ocasió i la inauguració d’un monument commemoratiu.

L’acte inagural, que va tenir lloc el mateix 10 d’abril, va aplegar més d’un centenar de veïns i veïnes i va comptar amb la presència d’alcaldes i autoritats comarcals i provincials. Des de la regidoria de cultura i festes de l’Ajuntament de Vilalba dels Arcs, es va presentar la programació preparada i es va destacar i posar de relleu la gran feina i implicació de les entitats locals que s’han bolcat en la celebració. El moment central de la inauguració va ser el discurs de l’invitat d’honor, el Dr. Josep Serrano i Daura, el qual va pronunciar una lliçó magistral sobre la història de Vilalba, la seva Carta de Poblament i en va destacar d’altres moments rellevants com la creació de la pròpia Comanda de Vilalba al segle XV. Tot plegat va culminar amb un vi d’honor i brindis de celebració.

Així s’ha donat inici a un any de celebració a la vila de Vilalba per commemorar la història i identitat com a poble.

Comentarios
Multimedia Diari