Puc canviar de banc tot tenint préstecs per pagar?

És possible canviar de banc si tenim un préstec amb l'entitat? Sí, tot i que amb matisos. T'expliquem en quins casos és viable

30 diciembre 2020 11:55 | Actualizado a 30 diciembre 2020 12:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Són moltes les entitats bancàries que han començat a cobrar comissions pels seus comptes. El que ha fet que comenci un èxode bancari dels seus clients cap a altres entitats que no cobren comissions. No obstant això, són molts els que es veuen "obligats" a quedar-se per estar vinculats amb altres productes a més del compte, el que fa que el canviar de banc no sigui tan fàcil. Un d'aquests productes que ens lliga a l'entitat són els préstecs personals o els préstecs ràpids.

És possible canviar de banc si tenim un préstec amb l'entitat? Sí, tot i que amb matisos. T'expliquem en quins casos és viable.

Quan és possible canviar de banc si tenim un préstec?

En qualsevol moment podrem canviar de banc fins i tot si estem pagant un préstec amb l'entitat de la qual volem anar-nos. Però no sempre serà fàcil. T'expliquem cada escenari i les seves conseqüències i solucions:

El contracte de préstec NO especifica la vinculació

En el contracte de finançament que vam signar no apareixerà com a condició de tenir una nòmina o uns rebuts domiciliats o utilitzar una targeta perquè ens concedeixin el crèdit. En aquest cas, no tindrem cap problema a canviar de banc.

Això sí, haurem de mantenir el compte obert i passar diners cada mes perquè es cobrin les mensualitats del crèdit. No obstant això, hem de tenir en compte les condicions del compte corrent, ja que aquestes podrien cobrar-nos més comissions a el no tenir la nòmina domiciliada, per exemple. En aquest cas haurem de calcular si ens val la pena canviar l'entitat tot i pagar igualment per compte corrent o si és millor esperar a acabar de pagar el crèdit.

La vinculació del préstec té avantatges en les condicions del rèdit

Es tracta d'una pràctica molt comuna dels bancs per vincular-nos. Quan contractem el crèdit, podrem obtenir una rebaixa en les comissions o l'interès del crèdit a canvi de contractar diferents productes com domiciliar la nòmina o contractar una targeta de crèdit.

En aquest cas sí que podrem canviar-nos de banc. Però les condicions del préstec canviaran i ens aplicaran les condicions originals sense vinculació a partir d'aquest moment, com un interès més alt.

A l'igual que amb la situació anterior, desvincular-nos i deixar el compte únicament per al reemborsament del préstec podria fer que ens cobressin comissions per la mateixa.

El contracte de préstec SI especifica la vinculació

Si el contracte que vam signar a l'aconseguir el préstec especifica com a condició per a la seva aprovació la contractació de determinats productes (domiciliar la nòmina, un pla de pensions, etc.), llavors NO serà possible canviar-nos de banc deixant el préstec.

En aquest cas, l'única solució seria canviar-nos de banc i portar-nos el préstec amb nosaltres. Una solució que expliquem a continuació. Per evitar aquest tipus de problemes sempre és possible acudir a préstecs sense canviar de banc, els quals ens permeten aconseguir finançament sense cap tipus de vinculació.

Es pot canviar el préstec d'un banc a un altre?

Sí, en qualsevol dels tres escenaris anteriors serà possible canviar el préstec personal del nostre banc actual cap al nou. Encara que això és un procés més laboriós que simplement canviar-nos de compte.

D'una banda, primer haurem de negociar amb el nostre nou banc per temptejar la possibilitat de canviar el préstec de banc. És una opció possible en la majoria d'entitats, però no sempre possible. A més, serà com tornar a contractar un crèdit, el nou banc haurà d'analitzar el nostre perfil i el més probable és que ens demanin vinculació per poder dur a terme l'operació.

D'altra banda, també hem de tenir en compte les comissions de formalització que podria cobrar-nos la nostra nova entitat i les de cancel·lació que ens podria cobrar el nostre banc actual, els quals s'especificaran en sengles contractes. Costos que haurem de pagar a l'una, per la qual cosa és important tenir-los en compte.

Si el nostre nou banc dona el vist i plau, generalment serà l'entitat qui s'encarregui de realitzar les gestions del traspàs entre bancs dels nostres productes i de realitzar la transferència per cancel·lar el crèdit al consum.

Comentarios
Multimedia Diari