Els joves de Valls veuen la tecnologia com una opció de futur

L’1 de desembre tingué lloc una jornada al Centre Cultural per als alumnes de 4rt d’ESO

02 diciembre 2022 10:37 | Actualizado a 02 diciembre 2022 10:52
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A prop de 450 joves de 4t d’ESO, dels diferents centres educatius de Valls van omplir la sala d’actes del Centre Cultural de la ciutat per agafar idees i poder pensar cap on va el seu futur. La jornada es va dur a terme ahir al matí, presentada pel periodista Francesc Domènech, i amb l’objectiu que els estudiants poguessin escoltar i veure l’experiència de diferents emprenedors dins el món de la tecnologia i la innovació.

L’encarregada d’obrir l’acte va ser la regidora d’Empresa i Ocupació, a més de presidenta de Vallsgenera, l’entitat municipal que organitzava la ponència, Rosa Rovira. Sense voler allargar-se molt, i entre els aplaudiments dels alumnes, va demanar que « triïn aquells estudis i aquella feina que més els agradi i satisfaci les aspiracions que tenen», ja que viuen un moment on han de prendre una decisió, i a la feina s’hi passaran «moltes hores de la seva vida». També animava a aflorar aquell talent que tenen, perquè són «el futur de la comarca».

Tot seguit, era el torn de l’experta en innovació, tecnologia, sostenibilitat i talent TIC, Àurea Rodríguez. L’entesa ja entrava d’una forma molt directe, i clara, animant a totes les noies que s’involucressin, i formessin part del món tecnològic. Segons Rodríguez, «no hi ha noies en aquest món, tots els caps han sigut, majoritàriament, homes, molt poques dones tenen càrrecs de responsabilitat».

A través d’aquest discurs que no va deixar en cap moment, i que va repetir per acabar la seva intervenció, va donar empenta als joves a seguir els seus propòsits, i a triar un ofici segons aquests. En aquest sentit, també deixava molt clar que «mai hauran de deixar d’aprendre, sempre es necessita una formació permanent». Recordava que quan comencin a fer la seva carrera professional hauran de competir, fet que provoca que hagin d’estar preparats amb diferents coneixements, però també amb habilitats.

En un món de tecnologia creixent, feia un repàs del canvi d’importància de les empreses que s’ha donat en els últims anys. Ara les corporacions més rellevants són les tecnològiques. En un futur l’experta considerava que «moltes feines les faran els robots», per aquest motiu creia que era important tenir criteri, estudiar, ser creatiu, i també innovadors. Finalment, afegia que «no es pot deixar perdre la revolució digital».

La sostenibilitat, sempre present

En un moment on el canvi climàtic i la reducció d’emissions marca les decisions, un dels principals objectius de les empreses és ser sostenible. Ho manifestaven els diferents ponents que tota l’estona coincidien en reconèixer que el planeta ha d’aguantar.

Els ponents que van fer les xerrades van deixar molt clar que la formació és important sempre

Després d’Àurea Rodríguez, sis emprenedors van explicar els seus projectes, perquè els estudiants poguessin veure exemples d’allò que estaven parlant. Carles Balsells i Àlex Edo, de la firma Merops 360O, van fer referència a la investigació, la producció i el desenvolupament de contingut immersiu, fotografia i vídeo 360O.

David Soler, de Xipset, va parlar de ciberseguretat. Miquel Gimen, de Dynasti Motors, comentava com era conservar vehicles històrics. Jorge Rios, d’Etnic, parlava de la mobilitat elèctrica i Aida Roca animava a promoure continguts en català a la xarxa.

Comentarios
Multimedia Diari