Veïns de l’Espluga arranjaran els accessos i el paviment de Casa Llavasa

Ja fa anys que es pot utilitzar com a casa de colònies i hi ha gran satisfacció perquè cada any acullen 90 agrupaments

14 mayo 2024 20:23 | Actualizado a 15 mayo 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa ja molts anys, als 80, que un grup d’espluguins, i espluguines, va decidir comprar Casa Llavasa, unes antigues bordes que estaven molt malmeses, i que van convertir en una casa de colònies.

De fet, d’això, es va fer en tres fases diferents, quan el grup de 25 espluguins que havia comprat aquestes bordes, podia inaugurar la nova etapa, i tot anava encarat perquè fos un lloc d’estada per l’Agrupament l’Estornell, l’Agrupament Escolta i Guia de l’Espluga de Francolí. La casa es troba concretament a Durro, un petit nucli de la Vall de Boí, a Lleida, i ja fa més de 5 anys que està operativa.

Malgrat haver reformat tot l’interior, i deixar-la completament operativa perquè l’Agrupament l’Estornell en pogués fer ús, l’última fase es va fer l’any 2014, i ja fa uns 8 o 9 anys que està totalment operativa, perquè tot i que s’havien fet reformes durant tot aquest temps, s’havia d’adaptar a la normativa vigent per poder acollir a grups, i esdevenir una casa de colònies oficial inscrita a la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, han continuat fent millores, i renovant espais, perquè els grups d’escoltes que ho desitgin, però també de famílies o amics que vulguin la puguin utilitzar.

Tasca de voluntaris

Ara, a partir d’aquest cap de setmana, a través dels voluntaris que ho desitgin es milloraran els seus patis. Així com indica Enric Vives, president de l’Associació l’Estornell, s’arranjaran els tres patis: la plaça Batista i Roca, el Pati de Belianes i el Pati de les Pomeres.

El president comenta que han de millorar els paviments, bàsicament, i deixar-ho arranjat. El primer cap de setmana que ho tiraran endavant, és aquest que ve, el del 17 i 18 de maig, i també faran tasques el següent, el del 25, i 26 de maig.

També es milloraran els tres patis: la plaça Batista i Roca, el Pati de Belianes i el Pati de les Pomeres

Durant aquests caps de setmana es faran obres d’arranjament als exteriors per millorar l’accessibilitat a la casa de colònies i el seu aspecte. També es duran a terme altres tasques de manteniment de la casa.

Les actuacions de millora d’enguany seran una fase més en el projecte de remodelació de Casa Llavasa iniciat el 2014 i que va permetre que, l’any 2017, 35 anys després de la fundació de l’Associació l’Estornell a l’Espluga de Francolí, Casa Llavasa reobrís les portes a Durro com a casa de colònies oficials.

L’allotjament ofereix 24 places repartides en 3 bordes de 10, 10 i 4 places, que es poden llogar conjuntament o per separat.

Vives comenta que d’ençà que ho van adequar tot a l’any reben uns 90 grups. Destaca que sobretot són grups d’amics i de famílies, perquè per arribar és més fàcil amb vehicles particulars, que no pas amb autobús.

Actualment, compten amb 24 places, però no descarten poder-ne tenir 50, tot i que són conscients que per arribar-hi ho han d’adequar. El president es mostra satisfet perquè tenen una bona ocupació, però també valora positivament que hi ha alguna branca que de l’agrupament que fa el campament d’estiu allí.

Comentarios
Multimedia Diari