Adam Tomàs Roiget: «Apostem pel turisme sostenible fent confluir la via verda i la navegació fluvial»

L’alcalde de la capital del Montsià es mostra convençut que la seua ciutat surt reforçada de la pandèmia, amb un creixement en habitants, implantacions empresarials i ocupació

11 agosto 2022 09:13 | Actualizado a 11 agosto 2022 11:10
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta arrenca les festes majors, que recuperen la normalitat després de la pandèmia i que afegeixen nous espais i propostes a cites ja consolidades com el Concert de Bandes o l’Homenatge a la Vellesa.

Com a fronta la ciutat la cita festiva?

Ja hem anat fent tastets durant l’estiu, amb les festes dels barris i les de Poble Nou del Delta, però ara arriba un moment molt esperat per tothom. Hi ha ganes de festa i de vida al carrer. El programa que arrenca demà divendres és molt variat, amb actuacions, bous i molt més, amb propostes per a totes les edats.

Novetats?

Una novetat destacada és que les festes tornen a la vora del riu Ebre, donat que s’ha enderrocat el pavelló firal i aquell espai no està disponible. Una altra de les novetats és que els bous de carrer s’ubicaran a partir d’ara en un emplaçament fix, per anar millorant en aspectes de seguretat. Esperem que tothom gaudeixi de les festes al màxim, però amb responsabilitat.

«Entre les actuacions que impulsem amb els fons Next Generation hi ha l’adquisició d’un vaixell elèctric per navegar per l’Ebre, que arribarà al mes de març»

«Amposta té actualment al voltant de 22.300 habitants, fet que suposa un miler més de veïns que fa set anys»

Com surt Amposta de la pandèmia?

Crec que en sortim reforçats. Una dada molt important és que en els últims set anys Amposta ha guanyat un miler d’habitants i ara estem en els 22.300. Les xifres també són bones pel que fa l’ocupació: recordem que som la ciutat de més de 20.000 habitants de la demarcació de Tarragona que més ha reduït l’atur des del 2015; i estem tenint noves implantacions empresarials. En un altre ordre de coses, la covid ha fet que ara la gent faci més vida al carrer i això ens ha portat algun problema de convivència, en el que ja estem treballant amb la creació d’un servei de mediació comunitària.

Com s’encara el nou curs i la recta final del mandat, fins a les eleccions municipals del pròxim mes de maig?

Tenim molts projectes que tiraran endavant, alguns d’ells amb fons europeus Next Generation. És el cas del vaixell elèctric pensat per desenvolupar el turisme fluvial, i que estarà a la ciutat al mes de març; un nou tram de carril bici al passeig del Canal, la recuperació de cases del castell per ubicar-hi l’oficina de turisme, un restaurant i un espai per a bicicletes; i d’acord amb d’altres municipis, l’ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán entre Tortosa i la Ràpita.

I què suposaran per a la ciutat?

Amb els Next Generation el que pretenem és que, tant els 5 milions d’euros de la Val de Zafán com els dos milions del vaixell i les diferents actuacions al castell, acabin formant un projecte turístic comú que uneixi el cicloturisme amb la navegació fluvial, aprofitant així els potencials que tenim.

Altres actuacions?

Hi ha el pàrquing de l’hospital, les obres del carrer França, del Sebastià Juan Arbó, l’Espai Dona i nous habitatges per a joves, o la rehabilitació de la façana del Museu de les Terres de l’Ebre, entre d’altres.

Com s’adapta la ciutat a les mesues d’estalvi energètic que requereix l’Estat?

Encara ho estem acabant de definir, però evidentment apagarem abans la il·luminació de Pont Penjant o la façana de l’Ajuntament i l’hospital, entre altres equipaments.

L’àmbit social és una prioritat?

Així és i ho continuarà sent. En aspectes com l’habitatge social, del que comptem amb un parc de 180 pisos; l’Hospital Comarcal, del que hem fet una important renovació tecnològica; o la residència de la gent gran, que ara té una llista d’espera de més de cent persones.

Quins reptes té Amposta?

Els reptes són els mateixos de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Tots estan presents en les nostres línies de treball: serveis socials centrats en la igualtat, polítiques d’ocupació, la sostenibilitat aplicada a tots els àmbits...Són dinàmiques a mitjà i llarg termini per canviar mentalitats i construir entre tots una ciutat transformadora.

Comentarios
Multimedia Diari