Detingut per apunyalar un altre jove davant dels Mossos a Tivenys

Ha estat condemnat a dos anys de presó per temptativa d’homicidi, amb els atenuants de reparació del dany i d’embriaguesa

| Actualizado a 29 enero 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa de Quintos de 2019 al municipi de Tivenys va acabar amb una persona detinguda per lesions amb arma blanca. Ara, aquesta darrera ha estat condemnada a dos anys de presó per un delicte de temptativa d’homicidi, amb les atenuants de reparació del dany i d’embriaguesa.

Tanmateix, no es podrà apropar a menys de 500 metres de la víctima durant cinc anys i l’haurà d’indemnitzar amb 4.430 euros per les lesions i 5.677,78 euros per les seqüeles pels fets. És l’acord al quan van arribar el fiscal i l’advocat defensor abans de la celebració de la vista oral a la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona.

La sentència recull que la nit del 30 de juny de 2019, a l’interior del recinte firal de Tivenys, s’estava celebrant la festa dels quintos. Durant la festa es va produir una baralla, sortint els joves fora del recinte, entre ells la víctima, per treure les persones que presumptament estaven fent els tocaments.

Una vegada fora, la víctima es va dirigir a un altre jove que estava recolzat damunt un dels vehicles dels Mossos d’Esquadra que havien acudit al lloc. Li va recriminar la seva actitud i poca col·laboració davant la situació creuada.

Seguidament, l’ara condemnat, que en el moment dels fets tenia 19 anys, es va dirigir cap a la víctima i li va dir: «Desgraciat, fill de puta, et mataré», responent el denunciant amb una escopinada.

En aquest moment, el processat li va donar un cop de puny a la part dreta del cap, fent-lo caure al terra.

A l’incorporar-se i anar darrera de l’encausat, aquest es va girar, va treure una navalla de set centímetres de full i se la va clavar a l’abdomen de la víctima.

En el moment dels fets, l’acusat havia consumit begudes alcohòliques, que afectaven lleument les seves capacitats intel·lectives i volitives. Durant el procés va consignar 10.107,78 euros a favor de la víctima.

Comentarios
Multimedia Diari