El bisbe de Tortosa es posa «al servei del territori,
per treballar pel bé comú»

Sergi Gordo vol conèixer a fons la seva nova diòcesi i en aquests primers dies ja ha visitat poblacions com Benicarló o Alcanar

21 septiembre 2023 17:22 | Actualizado a 22 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nou bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, ha iniciat els contactes amb els municipis i les institucions de la diòcesi, que abasta les Terres de l’Ebre, la zona del Baix Maestrat i els Ports a la Comunitat Valenciana i diverses poblacions del Baix Camp i el Priorat. «Em poso al servei i disposició de les comunitats de fidels però també d’autoritats, associacions, i altres confessions religioses. Ens trobarem sempre en el servei al bé comú», afirma.

A més de Tortosa, en els vora quinze dies des de la seva presa de possessió el bisbe ha visitat ja poblacions com Benicarló o Alcanar, on es va interessar pels efectes dels aiguats del passat 3 de setembre, i avui serà a la Galera i diumenge a Amposta, per a les confirmacions de joves. El seu objectiu és conèixer i visitar totes les comunitats que conformen la seva nova diòcesi, segons va detallar en una trobada amb periodistes ahir al Palau Episcopal de Tortosa.

Gordo es proposa continuar la tasca d’evangelització «que s’ha dut a terme amb èxit a la diòcesi des de fa anys», «sempre en comunió amb l’Església Universal i d’acord amb el Sínode proposat el papa Francesc»; i fomentar una bona relació amb les institucions dels diferents territoris.

Amb els més vulnerables

«Em toca ser un bon veí, no només de Tortosa, i un interlocutor amb totes les institucions», a banda i banda del riu Sénia. «Sóc el bisbe de tots, prioritàriament dels catòlics, és clar; però sóc també servidor de tothom». «Amb les institucions ens ha d’unir el servei al bé comú», insisteix el nou bisbe.

«Sempre ens trobaran en el què els drets de totes les persones, en especial de les més vulnerables, siguin respectats», remarcà.

El nou bisbe es dona un marge de temps per a conèixer a fons tot el patrimoni artístic del territori, però destaca que «la de Tortosa és una diòcesi documentada del segle VI, però arrenca al IV, amb una gran història». També remarca que el patrimoni ha d’estar al servei de l’evangelització: «que quan un turista visiti la catedral de Tortosa, en pugui sortir com a pelegrí».

Gordo espera prendre part activa en esdeveniments religiosos destacats del territori, com ara les Festes Quinquennals a Ulldecona i Alcanar, i les Sexennals a Morella, que tindran lloc al llarg del 2024, amb les romeries i actes en què conflueixen festes religioses i populars.

Pel que fa a la manca de vocacions sacerdotals, una de les problemàtiques que afecta l’Església a nivell global, Gordo afirma que cal fer «una crida personal als joves que tenen la llavor de la vocació, però potser ningú no els hi ha plantejat, i acompanyar-los en aquest camí».

Continuarà la tasca d’evangelització «feta amb èxit a la diòcesi
al llarg dels anys»
Comentarios
Multimedia Diari