El CoEbreLab de la Ribera acull la primera cursa de drons de les Terres de l’Ebre

La nau industrial del polígon del Molló es converteix en un circuit de competicions d’alta tecnologia d’1,5 km i amb drons a 180 km/h

17 junio 2023 18:36 | Actualizado a 18 junio 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les instal·lacions del laboratori d’innovació social i digital CoEbreLab, a la Ribera d’Ebre, van ser ahir escenari de la primera cursa de drons que se celebra a les Terres de l’Ebre, concretament a la nau industrial del polígon del Molló propietat del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i al terme de Móra la Nova.

La cursa ebrenca, oberta a tots els públics, també el familiar, va ser una competició puntuable per a la Lliga Catalana de Drons d’aquest 2023, en la qual participen 24 pilots d’arreu del país, tots federats a la Federació Aèria Catalana (FAC). Es tracta de la tercera de les set curses de drons de la Lligueta de drons, després de les cites celebrades a l’abril a Girona i al maig a Mont-roig del Camp, totes dues a l’aire lliure, en clubs d’aeromodelisme. En el cas de la prova ebrenca, la cursa va ser indoor: va tenir lloc dins la nau del CoEbreLab, que en ser un espai diàfan de 2.000 metres quadrats, equipat amb la darrera tecnologia, fa que aquest sigui un circuit «excepcional» per als pilots de la Lligueta.

El circuit que va dissenyar-se a l’interior de la nau comarcal del Molló constava de 6 portes (una aprofitant els obstacles de l’interior de la nau) i 9 banderes. Així, es tractava de ser el pilot més ràpid en un circuit ple d’obstacles que requereix control i rapidesa. I és que els drons que participen a la Lliga Catalana són de construcció pròpia, poden agafar velocitats de 180km/h i acceleren de 0 a 200 km/h en menys d’un segon.

Aquesta iniciativa de la Lliga Catalana és el tret de sortida per visualitzar l’estratègia CoEbreLab Dron en la qual es ve treballant per consolidar la nau comarcal del Molló com a espai de recerca i innovació tecnològica i digital al sud del país, com ja s’està fent amb l’estratègia 5G Rural, i també de la mà de la fundació I2Cat, soci tecnològic del Consell Comarcal.

Una estratègia al voltant del món del dron que contempla els tres àmbits on aquesta tecnologia penetrarà en força els pròxims anys, a més d’impulsar una línia de talent i formació.

Comentarios
Multimedia Diari