Endesa substitueix la línia afectada pels aiguats del 2021 a les Cases d’Alcanar

Estén una nova línia subterrània d’1 quilòmetre més moderna i molt més fiable per si fenòmens com el DANA del 2021 es tornen a repetir

21 noviembre 2023 16:58 | Actualizado a 21 noviembre 2023 16:58

Endesa està desmuntant la línia que, durant dos anys, ha donat servei a part del municipi de les Cases d’Alcanar. Tot just la setmana passada, Endesa va posar en servei una nova línia subterrània a 25 kV d’1 quilòmetre total d’extensió al mateix barri marítim que permet retirar la infraestructura que ahir va començar a desmuntar-se i que va substituir, en el seu moment i des del principi de manera temporal, la línia que la DANA de 2021 es va emportar per davant.

Aquesta actuació, que s’ha fet de manera coordinada amb l’Ajuntament del municipi, beneficia, directament, la qualitat del subministrament de 2.883 veïns i de manera indirecta de tot el municipi, ja que la xarxa de mitjana tensió es troba mallada (interconnectada entre sí) per garantir una major fiabilitat del servei.

La nova línia, ara soterrada, es troba més protegida als fenòmens meteorològics extrems que puguin venir en el futur. Les obres han consistit en l’estesa de més de 1.000 metres de línia subterrània que transcorre per la part posterior del barranc de Sant Jaume i creua la Carretera Nacional 340 fins al centre de transformació.

A més de la instal·lació de nou cablejat, s’ha instal·lat un nou interruptor seccionador (en el punt que la línia aèria connecta amb la subterrània), amb un seccionador de nova tecnologia (amb gas encapsulat SF6) i telecomandat, que permet ser maniobrat a distància.

Així mateix, s’ha reformat íntegrament el centre transformador on arriba la nova línia. S’hi ha substituït les seves antigues cel·les per unes de noves que incorporen elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. També s’ha digitalitzat aquesta unitat amb un sistema de control remot.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari