La CUP apel·la ERC a formar un govern d’esquerres a Tortosa

El portaveu Sergi Arnau explica que «preocupa» que Faura puga governar amb l’alcaldessa Meritxell Roigé

07 junio 2023 11:07 | Actualizado a 07 junio 2023 11:10
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP Tortosa ha apel·lat ERC i el seu cap de llista a Tortosa, Xavier Faura, a formar un govern alternatiu d’esquerres amb la coalició de Movem i PSC per tal de desbancar l’actual alcaldessa Meritxell Roigé (Junts per Tortosa).

Roigé va guanyar les eleccions i va ser la força més votada amb deu regidors, a només un de la majoria. Si Movem-PSC i ERC s’aliessen, sumarien també deu regidors. La CUP ha expressat que en donaria suport.

«Ens preocupa que malgrat la possibilitat que es pugui generar aquest canvi, ERC es plantegi la possibilitat de governar amb Meritxell Roigé», ha declarat el cap de llista i regidor de la CUP Sergi Arnau.

Així, la CUP donaria suport a la investidura del futur alcalde que liderés el canvi, que no quedaria condicionat a una possible negociació. Es compromet a oferir «estabilitat constructiva» per apuntalar aquest possible govern que ara recau en mans d’ERC.

No obstant això, Arnau ha explicat que la CUP no té voluntat de formar part del govern, ja que consideren que, tot i consolidar el seu projecte a la ciutat, per governar cal obtenir una major representació als comicis. «L’abstenció que hi va haver a la ciutat és un toc d’atenció a les esquerres».

Comentarios
Multimedia Diari