Més d’un miler d’alumnes participen a ‘Lo riu ens mou’

L’activitat promou la navegació pel riu Ebre, l’esport, la història i la cultura entre els estudiants de primària de les quatre comarques

22 junio 2024 17:35 | Actualizado a 22 junio 2024 17:35

L’activitat ‘Lo riu ens mou’ ha tancat la segona edició amb un augment dels centres i alumnes participants. A partir d’una activitat al riu Ebre amb llaüts, el projecte promou la navegació fluvial entre l’alumnat ebrenc, donant a conèixer el tram català de l’Ebre, la història i la cultura de l’entorn i també l’esport del rem i la pràctica esportiva.

La iniciativa ha tingut lloc d’abril a juny i ha comptat amb 1.120 alumnes i 56 centres educatius, un augment significatiu respecte als 840 alumnes i 40 centres participants el curs passat. Després de la primera edició amb centres de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre nord, enguany l’activitat s’ha ampliat a tota la comarca del Baix Ebre i al Montsià, amb cinc trams del riu Ebre, des de Flix fins a la desembocadura, triats estratègicament per la seva proximitat i idoneïtat tècnica amb un recorregut d’uns 5 quilòmetres, aprofitant els diferents embarcadors. Està previst que la tercera edició incorpori més centres educatius de les zones de la costa i dels embassaments.

‘Lo riu ens mou’ és un projecte impulsat per la Representació territorial de l’Esport en nom d’EsportCat, els Serveis Territorials dels departaments d’Educació i de Cultura a les Terres de l’Ebre, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i la Federació Catalana de l’Esport i compta amb el suport dels clubs nàutics i de rem del territori.

«Després d’aquestes dues edicions, fem una valoració molt positiva, estem estenent el projecte i a cada edició sumem també més entitats», explica el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà.

La directora dels Serveis Territorials d’Educació, Montse Perelló Margalef, destaca també el material didàctic vinculat a l’activitat i elaborat conjuntament pel camp d’aprenentatge de Flix i pel camp d’aprenentatge del delta de l’Ebre.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari