El personal de Reus Net protesta «per una ciutat neta, no a la congelació salarial»

Els treballadors del servei de recollida de la brossa lamenten que el nou contracte de la neteja impedeix que puguin negociar millores de sou. Apunten que l’Ajuntament és «corresponsable» d’aquesta situació

03 abril 2024 10:12 | Actualizado a 03 abril 2024 10:18
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballadors del Reus Net, que és l’empresa adjudicatària del servei de recollida de brossa i neteja viària, continuen en peu de guerra perquè consideren que el nou contracte de la neteja amb l’Ajuntament els condemna a la congelació salarial. Aquest juny acaba el seu conveni col·lectiu, però l’empresa ja els ha tancat la porta a una negociació del sou.

Ahir es van mobilitzar a la porta de l’Ajuntament per protestar, com ja van fer ara fa dues setmanes: «Estem igual, no ens han desbloquejat la possibilitat de negociar», lamenta el president del comitè d’empresa d’UTE Reus Net, Miguel Pérez. Per això, assenyalen l’Ajuntament com a «corresponsable» de la seva situació perquè és qui va fer el contracte.

«Ens agradaria que ens atenguessin. En altres moments l’exalcalde Pellicer sempre tenia la porta del seu despatx oberta. I a l’alcaldessa Guaita no l’hem vist, només en campanya», demana Pérez.

El comitè redobla la seva pressió contra el PSC: «Quan estaven a l’oposició van dir que estaven en contra del plec de condicions del contracte perquè era insuficient i perquè anava en contra dels drets dels treballadors», els recorda Pérez.

La seva reclamació «no és descabellada», diu el president del comitè, que assegura que es mobilitzen perquè no volen perdre més poder adquisitiu. Fins ara insisteix que han fet una protesta «pacífica i respectuosa» perquè no volen que la ciutadania pateixi els «greuges».

Però també tenen clar, i ho diuen, que si l’empresa no s’asseu a negociar la millora salarial, tot plegat podria desembocar en una vaga dels treballadors de recollida de la brossa i neteja viària: «Esperem no haver-hi d’arribar i que ens atenguin abans, però si arriba el moment, ho farem».

Comentarios
Multimedia Diari