El simbolisme dels colors inicia la Setmana Santa de Reus

Pepa Quinteiro Giner, directora de la Galeria d’Art Anquin’s, ha sigut la pregonera. L’acte es va fer ahir a l’Auditori del Palau Bofarull

31 marzo 2023 22:06 | Actualizado a 31 marzo 2023 22:10
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La directora de la Galeria d’Art Anquin’s, Pepa Quinteiro Giner, ha sigut l’encarregada de fer, aquest divendres, 31 de març, al vespre, el pregó de la Setmana Santa de Reus. Tal com ha destacat, era tot un honor que «em vaig atrevir a acceptar en honor a la meva mare», Pepita Giner, qui va ser la primera dona a ser pregonera de la Setmana Santa reusenca, l’any 1992. Ella va centrar el discurs entorn a la Mare de Déu i, avui, Quinteiro ho ha fet al voltant dels colors i la seva gran càrrega simbòlica, també en la religió i, més concretament, durant la Setmana Santa.

«El color és un sistema per traslladar idees», ha començat relatant la pregonera davant d’un Auditori Higini Anglès, al Palau Bofarull, ben ple de gent. Després d’aquesta premissa, ha aprofundit en cada un dels colors simbòlics: el vermell, de sang; el negre, de dol i dolor; el morat, de penitència; el verd, de vida i esperança; i el blanc, de puresa i innocència, a més del simbolisme que tenen altres colors com el rosa, el blau o el daurat.

Joaquim Cabré, clavari de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Reus, ha ressaltat la important tasca de Pepa Quinteiro en la projecció de l’art reusenc, «portant-lo a arreu del món». També ha repassat el llarg currículum de la pregonera, que està al capdavant de la Galeria d’Art Anquin’s –creada pels seus pares al 1973–, des de fa 30 anys. A més, «és el primer cop que la filla d’una pregonera és també pregonera», ha assenyalat.

Comentarios
Multimedia Diari