La casa natal de l’escriptor Xavier Amorós de Reus ja té placa commemorativa a la façana

L’Any Amorós encara la seva recta final amb un acte celebrat al carrer Llovera

23 noviembre 2023 19:42 | Actualizado a 23 noviembre 2023 19:55
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La casa natal de Xavier Amorós de Reus, ubicada al carrer de Llovera número 17, ja compta amb una placa commemorativa a la façana amb motiu del centenari del naixement de l’escriptor. Ha estat col·locada aquest dijous 23 de novembre en un acte emmarcat en l’Any Amorós, que es troba gairebé a la seva recta final. A la descoberta de la placa ha participat, entre altres, la filla del també poeta, Maria Lluïsa Amorós, qui ha adreçat unes paraules als assistents, on hi ha hagut familiars i amics.

Abans, però, l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, ha iniciat la trobada tot descrivint Xavier Amorós com a un ciutadà «d’allò més estimat a Reus i una gran persona». Tot seguit, ha donat pas al regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, que ha destacat que «més enllà de ser un any en què es reconeix Amorós, el record i els actes que promocionin la seva persona han de continuar sempre».

«Reus té molta sort d’haver tingut homenots, com diria Josep Pla, com Xavier Amorós, persones d’un valor important i cal parlar d’ell perquè, sovint, la proximitat fa que figures com la seva passin desapercebudes». Hi ha, ha completat el regidor, «l’Amorós professor i el generós, que repartia aquell somriure».

«Gràcies per no oblidar-lo»

Un cop arribat el torn de paraula de Maria Lluïsa Amorós, aquesta ha llegit el text que duia preparat: ha parlat d’infantesa i records, també d’amistats del seu pare, conservades anys i panys. Reus va ser «d’allò més estimada pel pare, sovint en parlava a converses, tenia una memòria detallista i minuciosa». Amorós ha esmentat, també, negocis reusencs, com ara el Gran Cafè París i la Sastreria Queralt. «El meu pare va viure 99 anys en una ciutat que va veure canviar i va continuar estimant-la, així com la seva gent i la resposta de la ciutadania amb ell sempre ha estat unànime. Gràcies a tothom, mil gràcies per no oblidar-lo!», ha conclòs Amorós. També ha donat les gràcies a administracions públiques i ens supramunicipals.

Comentarios
Multimedia Diari