Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Des del rigor i la responsabilitat

    El nou curs ha començat amb una agenda intensa de projectes que tindran incidència directa en la qualitat de vida de les persones i la millora del paisatge urbà

    15 octubre 2022 19:45 | Actualizado a 15 octubre 2022 23:57
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    La Hispània, El Carrilet, la segona fase del raval de Santa Anna, la reforma de la plaça del Víctor, el desplegament de la xarxa de carrils bici, el pont del barri Gaudí, el parc del Lliscament, el Mas Totosaus, l’ampliació del projecte de la Boca de la Mina... El nou curs ha començat amb una agenda intensa de projectes que tindran incidència directa en la qualitat de vida de les persones i la millora del paisatge urbà, perquè Reus sigui una ciutat més amable i compromesa amb la sostenibilitat. Projectes que s’emmarquen en un pla d’inversions planificat i dotat amb els recursos necessaris, i als que, en alguns casos, hem pogut sumar l’impuls dels fons europeus Next Generation.

    Projectes, inversions, que són possibles perquè la salut financera de l’Ajuntament de Reus ho permet, perquè la bona feina, la bona gestió i el rigor que hem aplicat des de fa més d’una dècada ens han permès assolir una de les fites que em vaig marcar en arribar a l’alcaldia: reduir el deute. La radiografia econòmica del moment present ho constata: en nou anys hem reduït el deute en 284 milions, dels 405 milions del 2021 als 121 amb què vam tancar l’exercici 2021, un 70% en total, amb una evolució constant que des del 2017 ens manté sota la ràtio legal d’endeutament.

    Aquesta bona salut econòmica significa que podem culminar els projectes del nostre full de ruta i atendre els compromisos que vam assumir amb la ciutadania en relació amb la millora dels serveis municipals. La contenció de l’endeutament també permetrà al futur govern de la ciutat prendre les seves decisions en matèria econòmica sense haver d’assumir el llast de deutes anteriors. I sobretot, comptar amb una ciutat més preparada per afrontar els reptes que tenim plantejats.

    El context internacional torna a estar marcat avui per la incertesa, que té ja un impacte directe en les empreses i les llars, amb l’augment de la inflació i l’encariment del preu de l’energia. I des de les administracions públiques hem de ser agents amb capacitat transformadora i contribuir a reduir els efectes negatius dels impactes conjunturals. En el cas de l’Ajuntament de Reus, ho vam fer ja el 2020 amb el Pla de Reactivació Econòmica i Social, un dels primers que es van activar al país durant la pandèmia i un dels més ben dotats econòmicament.

    Avui, la nostra solvència econòmica ens permet tornar a enviar un missatge de confiança a les famílies, als treballadors i treballadores, a les empreses i al conjunt de la ciutadania amb la decisió de congelar, és a dir, ni apujar ni actualitzar d’acord amb l’IPC, els impostos i les taxes municipals per a l’any vinent, també les tarifes de les empreses i dels organismes autònoms. Tenim múscul i tenim capacitat per fer-ho, perquè és una decisió que prenen des del mateix rigor i la responsabilitat que ens ha permès capgirar la situació econòmica que vam trobar el 2011.

    Malgrat que l’augment dels preus repercuteix també en l’activitat municipal i en els serveis que l’Ajuntament contracta als proveïdors externs, volem alleugerir la càrrega que suporten les empreses i les famílies impulsant mesures econòmiques i fiscals d’estímul. Perquè la situació, avui, torna a ser excepcional, com ho va ser amb la pandèmia de la Covid-19, i novament el rigor i la bona gestió ens permetran afrontar l’increment del pressupost de despeses sense repercutir el cost d’aquest augment a les butxaques de la ciutadania.

    Rigor, sensibilitat i responsabilitat: són els eixos que estructuren la proposta de pressuposts que presentarem al Ple el mes vinent, uns pressupostos que expressen aquesta voluntat de treballar per les persones i per la ciutat i assumir el nostre paper actiu en un context complex que ens exigeix a totes i a tots mirar endavant sense que ningú quedi enrere.

    La nostra solvència econòmica ens permet tornar a enviar un missatge de confiança, amb la decisió de congelar els impostos i les taxes municipals per a l’any vinent
    Comentarios
    Multimedia Diari