Reus

Curiositat infantil per Reus

L'Escola Arce continua aproximant la cultura reusenca als seus alumnes a través de les activitats del projecte 'Fent ciutat'

Els alumnes de secundària de l´Escola Arce van elaborar una maqueta de Reus del segle XVI.Foto: Alba Mariné

Cristina Valls
Publicado por

Creado:

Actualizado:

En:

El centre escolar Arce va dur a terme ahir, dijous, les activitats del projecte cultural Fent ciutat, una pensada que té per objectiu apropar la cultura de la ciutat als infants i joves de primària i secundària. A partir d’un seguit d’activitats, tots ells es van posar en matèria.

Van aprendre de castells, del Ball de Diables, dels gegants i de nans. «Aquesta activitat és molt important, perquè els nens estan acostumats a anar pel carrer i entrar a les botigues, però no veuen massa la ciutat», va opinar la directora de l’Escola ARCE, Èlia Sardà. De fet, afegeix que «la iniciativa també va fer que cada classe adoptés el nom d’un element del Seguici Festiu».

A l’acte van ser presents la regidora d’ensenyament, M. Dolors Sardà, l’inspector en cap de zona, Salvador Pérez Tarragó, i la presidenta de l’Associació veïnal Horts de Miró, Eva Mateu.

Pel que fa a la jornada d’actes realitzats a l’escola, es va començar amb la presentació de la maqueta de Reus dels nois de tercer d’ESO. Ni més ni menys que, van immortalitzar a escala 1:200 la ciutat de Reus al segle XVI.

«Els joves han realitzat un Reus en miniatura amb el seu professor de matemàtiques i, mitjançant els números, han pogut conèixer molt més l’indret on viuen», va comentar la directora del centre assenyalant la gran obra que coronava el vestíbul, la qual estava feta a partir de cartró.

A l’estança principal també es van poder veure diferents gegants del Seguici Festiu pintats pels alumnes de primària. La il·lusió dels nens i nenes es va fer palesa en presentar-se el gegantó Pau Miró del barri Horts de Miró, el qual es va posar a ballar fent que el teixit infantil embogís en aplaudiments plens de ritme. Com a acompanyant també va venir el nan La Mariona, el qual generava també molta curiositat. Des de la colla gegantera d’Horts de Miró es va convidar als més petits a inscriure’s a la colla per poder ser portants.

Posteriorment, es va elaborar un taller sobre el Ball de Diables pels alumnes de primària, el qual va anar a càrrec de Roger de la Cruz i de l’Alba, una altra integrant del Ball de Diables i exalumna del centre. Tots dos van contextualitzar el tradicional ball, van mostrar les vestimentes i van aportar quines eren les peculiaritats de l’agrupació festiva. «Mai veureu un vestit igual ni repetit», va dir orgullós de la Cruz.

Els castells també va ser un tema tractat amb un taller dedicat als més petits. Els infants van aprendre les diferents parts que componen la construcció humana i el seu correcte avituallament.

tracking