Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Cap nen sense joguina: 6.128 regals solidaris a Reus per a tota la canalla

Creu Roja Joventut organitza una gala solidària al Teatre Bartrina. L’entitat assegura que necessiten més voluntaris per poder fer que els regals arribin a tants infants i joves com sigui possible

03 enero 2024 10:32 | Actualizado a 05 enero 2024 10:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La gala ‘Cap Nen sense Joguina’, de SER Catalunya en el marc de la campanya de Creu Roja Joventut ‘Joguina Educativa’, és, un any més, una de les protagonistes del Nadal reusenc. Ahir al vespre, i de la mà de la Cadena Ser, l’entitat va recollir puzles, nines, llibres, jocs de taula i tota mena de joguines per aconseguir que tots els nens i nenes de la demarcació tinguin un regal. Ho van fer gràcies a una gala al Teatre Fortuny en què hi va haver actuacions teatrals, cantants i ballarins. Però el més important no va ser la qualitat artística, sinó la solidaritat.

L’entrada a la gala va ser gratuïta per tots aquells que van portar una joguina abans d’entrar. Això sí, amb unes condicions: que fos nova i no fos ni bèl·lica ni sexista. «Les joguines que més ens porten són per a infants de tres a sis anys, però també en necessitem per a nens de vuit a deu anys i més», va explicar la Jèssica Parra, que és tècnica provincial de Creu Roja Joventut i estava a la porta del Fortuny recollint les joguines de la gent que volia entrar a veure la gala.

Entre el públic, habituals que hi van cada any, però també curiosos per veure algunes actuacions concretes. Entre elles Roger Padrós, que és un jove cantant que té opcions de representar Espanya a Eurovisió 2024. I artistes locals: Budha, Clownic, Rebullits Teatre, el Cor Jove de l’Orfeó Reusenc, Escola de Dansa Artis...

Amb aquesta campanya, que encara està en marxa i accepta donacions, ha recollit 6.128 joguines que acabaran en mans de canalla amb famílies que tenen pocs recursos econòmics. «Creiem que tots els nens són iguals, que no n’hi ha de primera classe o de segona. I, per tant, tots tenen dret a tenir una joguina nova per estrenar», va remarcar una de les voluntàries que va pujar a dalt de l’escenari per explicar alguns detalls de la campanya.

Creu Roja gestiona i entrega regals també durant tot l’any. Això sí: durant l’època nadalenca intensifiquen aquesta campanya, aprofitant que a la població se li desperta l’instint més solidari. Els que reben aquestes joguines són infants i joves, d’entre 0 i 16 anys, de famílies que els serveis socials deriven a l’entitat; i, per tant, des de Creu Roja també els donen regals en altres èpoques de l’any, per exemple quan fan l’aniversari.

Aquesta iniciativa ja té una trentena d’anys, però ara li falten voluntaris per aconseguir fer la campanya tal com la tenien plantejada i per això, durant, la gala van fer una crida per buscar noves mans que vulguin ajudar. «Per arribar al màxim nombre d’infants, hem deixat de fer alguns lots. I hem donat grans quantitats de regals d’entitats, com centres de menors, pisos protegits de dones», va explicar una de les organitzadores de Cap Nen sense Joguina.

Entre el públic solidari hi havia molts regidors de l’Ajuntament i també l’alcaldessa. Sandra Guaita va treure pit de l’esperit solidari de la ciutat: «Els reusencs i reusenques sempre es bolquen en aquesta mena d’actes». La batllessa va aprofitar per adreçar un missatge per tota la canalla de la ciutat que demana un gos a la carta dels Reis: «Això ha de ser una decisió molt meditada a casa. Per tant hauria de ser tota la família conjuntament qui anés a buscar l’animal».

Comentarios
Multimedia Diari