Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Commemoració de la Diada Nacional de l’11 de setembre a Reus

L’alcalde i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, han intervingut en l’acte que ha tingut el moment central en la lectura de la Glossa de la Diada, a càrrec de l’escriptora Maria Lluïsa Amoròs.

11 septiembre 2022 11:42 | Actualizado a 11 septiembre 2022 11:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presidit els actes institucionals que l’Ajuntament ha organitzat aquest 11 de setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, i que han tingut lloc a la plaça del Baluard.

L’alcalde i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, han intervingut en l’acte que ha tingut el moment central en la lectura de la Glossa de la Diada, a càrrec de l’escriptora Maria Lluïsa Amoròs.

La commemoració de la Diada ha començat a les 10:00h amb la música del Quartet Floral. Tot seguit, s’ha realitzat l’ofrena institucional dels membres del consistori i la interpretació d’El cant de la senyera per part de l’Orfeó Reusenc. En acabar la lectura de la Glossa de la Diada, l’Orfeó Reusenc ha cantat Els segadors i tot seguit s’ha fet el Ball d’Homenatge, a càrrec de Laura Roig.

L’acte ha continuat amb les ofrenes florals de les entitats de la ciutat, amb l’acompanyament musical del Quartet Floral. I finalment, la cloenda de l’acte ha comptat amb l’actuació dels Xiquets de Reus, que han fet un pilar de respecte, i el cant d’Els segadors per part de tot el públic.

La glossa ha anat a càrrec de l’escriptora i filla de Xavier Amorós, Maria Lluïsa Amorós, és la convidada de l’Ajuntament de Reus per fer la glossa de l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que ha tingut lloc aquest matí de diumenge.

Amorós (Reus, 1954) és catedràtica de Filologia Catalana i Literatura i ha exercit de professora d’educació secundària durant molts anys, feina que ha combinat amb la faceta d’autora. Va debutar com a escriptora l’any 1986, amb “Poppis i Isolda”, i des de llavors ha publicat disset novel·les en llengua catalana.

Comentarios
Multimedia Diari