Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El desig d’aniversari del Mercat del Carrilet: «Fer-ne 40 més, com a mínim»

Unes 400 racions de fideuà van servir-se per celebrar les primeres quatre dècades d’activitat de l’equipament, que té continuïtat. La cita va ser solidària i hi van participar els Nanos

23 septiembre 2023 16:37 | Actualizado a 23 septiembre 2023 16:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El 8 de març del 2020, al voltant del Mercat del Carrilet, la clientela feia cua per col·laborar en el primer vermut de protesta, impulsat per les paradistes, contra l’anunci de tancament de l’equipament. El matí d’aquest 23 de setembre, tres anys i mig després, la cua va repetir-se, però era molt diferent: el Carrilet celebrava quatre dècades d’atenció i, més encara, el futur que li espera, amb una multitudinària fideuada i enmig de l’ambient festiu de Misericòrdia.

L’acte va ser solidari amb la Càtedra de Dolor Infantil de la URV i va comptar amb la participació de les associacions de veïns del sud i la FAVR. També hi van ser els Nanos de Reus i el gegants del Carrilet, l’Esteve i la Cinta.

Susana Palacios, que esperava el seu torn per tastar una de les 400 racions que es van cuinar, compra al mercat «des de sempre» i es declara «defensora» del Carrilet. «És una meravella que continuï i ha estat gràcies a la tenacitat dels qui hi treballen i a la lluita veïnal. Tots hem pres consciència que de cap forma es podia deixar perdre això», apuntava aquest matí, i destacava que «celebrem els primers 40 anys i en volem, com a mínim, 40 més».

També Jaume Ariño és client. «Entre tots hem fet força perquè això seguís», recordava, i apuntava que «el Mercat del Carrilet ha estat sempre un referent a Reus». «Ara que el comerç de proximitat perilla, cal mantenir-lo», precisava, i valorava que «cobreix tota una part de la ciutat».

Coincidia amb ell Amparo Sala. «M’encanta el Carrilet i, a les persones grans, tenir-lo a prop ens és útil», comentava. «No el poden treure. Està ben situat, té qualitat, hi anem la gent humil i ens fa servei a tots», concloïa.

Rere els taulells, dins del mercat, les paradistes despatxaven aquest dissabte com han fet sempre. La seva presidenta, Maria Jesús Querol, comentava que «de moment, estem bé i contents. Seguim. Ha costat. Els últims anys no han sigut de color de rosa, però han tingut desenllaç feliç. I, tot i que no sabem massa més, aquí hi haurà un mercat». I Lidia Estage, propietària del bar del Carrilet i que s’ocupava del beure, es mostrava «molt contenta. Hem passat de dir que tancàvem a fer festa. Tant de bo segueixi així».

L’alcaldessa, Sandra Guaita, va destacar que «ha quedat clar que la ciutadania s’estima aquest mercat i vol veure’l créixer en aquest indret». «Avui hem vist com les veïnes i els veïns han participat de manera entusiasta de la celebració, demostrant com també són partícips de la voluntat expressada pel govern municipal de mantenir-lo en la seva ubicació actual», va subratllar.

Al capdavant de l’Associació de Veïns del Carrilet, Salvador Cabré explicava que «tota la vida he vingut i vinc al mercat. La meva filla va néixer quan el van obrir i el meu fill tenia cinc anys, i havia estat tradició que la família compréssim aquí». I afegia que «volem que hi hagi Carrilet per molt de temps».

Comentarios
Multimedia Diari