El Seguici Festiu torna al passeig per Misericòrdia

Gegants, bèsties i danses recorreran el tram entre l’escola Teresa Miquel i Pàmies i el santuari. El públic es distribuirà en cadires i grades a tres nivells i es necessitarà entrada

17 septiembre 2021 10:00 | Actualizado a 17 septiembre 2021 10:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Seguici Festiu de Reus tornarà a trepitjar carrer aquestes Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. No serà com un any habitual –s’han de complir les mesures per frenar la Covid-19–, però sí que els elements tornaran a trepitjar el passeig de Misericòrdia, tant per la cercavila del Seguici Petit (el 23 de setembre per la tarda), com per la baixada del Seguici Festiu (el migdia del 25) i la tradicional Baixada de Diables de Reus al santuari (el mateix dia a última hora de la tarda).

Així doncs, el passeig de Misericòrdia torna a recuperar la centralitat de les festes, però amb restriccions. Tots els actes que es desenvoluparan en aquest espai, es faran amb aforament limitat i, per tant, serà necessària entrada prèvia a través de https://entrades.reuscultura.cat.

L’espai serà des de l’Escola Teresa Miquel i Pàmies i el públic serà distribuït entre cadires que s’ubicaran al llarg del recorregut i també en grades a tres nivells. El col·legi serà el punt on s’ubicaran els elements festius abans de sortir, recorreran el passeig de Misericòrdia i, arribats al final del recorregut, s’aniran replegant.

També amb la finalitat de mantenir l’essència de les festes, l’Àliga oferirà el Ball Solemne Curt a l’interior del Santuari de Misericòrdia, un acte en el que també es necessitarà entrada.

Balls a quatre escoles

Els elements del Seguici Festiu es podran veure ballar la tarda del 24 de setembre, però serà en quatre escoles diferents, on s’han agrupat diversos elements que es podran veure en tres passis diferents: a les 19 hores, a les 19.45 h i a les 21.15 h.

A l’escola Joan Rebull hi haurà els gegants Els Vitxets, la Víbria els balls de Pastorets, Cercolets i Prims i l’Àliga de Reus. A l’escola Marià Fortuny, els gegants Japonesos i Negres, el Drac de Reus, els balls de Mossèn Joan de Vic, Valencians i Galeres i els Nanos de Reus. A l’escola Pi del Burgar hi haurà els gegants Moros, el Lleó de Reus, els balls de Gitanes, Sederes i bastons de l’Esbart Santa Llúcia i la Mulassa. Mentre que a l’Escola Teresa Miquel i Pàmies ballaran els gegants Indis, el Basilisc, els balls de bastons de l’Orfeó Reusenc i de Cavallets, el Carrasclet i els Xiquets de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari