El Trapezi aposta pels actes de carrer i el mercat espanyol

Amb 42 propostes, cinc més que l\'any passat, la fira del circ recupera la seva vessant festiva amb actes oberts a la ciutat

19 mayo 2017 23:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Trapezi d’aquest any desplega la seva vela, del 7 al 10 de maig, amb més propostes de circ que l’any passat i amb la mirada posada en els espectacles de carrer.

De les 42 propostes d’aquesta edició, cinc més que l’any passat, però curiosament amb un pressupost inferior (dels 384.000 euros del 2014 als 378.000 actuals) s’incrementen els actes de carrer per intentar embolcallar la ciutat d’un ambient de festa.

«Volem recuperar part de la festivitat que el Trapezi havia perdut amb actes populars, amb la implicació de les escoles i l’ampliació dels espectacles itinerants malgrat la pota professional que el Trapezi està agafant», va explicar el director artístic del Trapezi, Jordi Gaspar.

I és que cal tenir en compte que la Fira del Circ de Catalunya es consolida en la seva dinovena edició com un model perquè «els programadors tinguin facilitat per a contractar i una plataforma pels creadors de casa nostra per mostrar el què fan a l’exterior», va puntualitzar Jordi Agràs, el director dels Serveis Territorials de Cultura.

Sigui com sigui, l’aparador del Trapezi estarà format per 70 funcions de diferents tipus des de grups de música i cabarets a espectacles en sales i muntatges al carrer i tots ells en espais ja tradicionals com el Parc de Sant Jordi, la plaça de la Patacada, la Mercadal, la d’Evarist Fàbregas, la Baluard, la Llibertat, la Palma i enguany es guanya la plaça de la Cultura de la Pau.

Tot i que l’eix principal del festival és la creació catalana i la internacionalització amb companyies d’arreu del món que provenen de França, l’Argentina, Canadà, Dinamarca, el Brasil, Itàlia, Bèlgica i Portugal, enguany destaca l’aposta pel mercat espanyol amb 9 companyies de l’Estat, de les quals quatre són produccions andaluses. La resta vénen de les Canàries, el País Basc, Madrid, les Balears, Galícia i La Rioja.

El segell català

Les creacions catalanes però són les que s’emporten el gran pes de la programació amb 28 espectacles. Es tracta d’algunes companyies instal·lades a Catalunya que compten amb un estil escènic consolidat, com Animal Religion amb Tauromàquina; Los excéntricos amb The Meeting Pount Pourri, Col·lectiu Tierra amb la producció F.I.R.A. o el Circo Los amb Xarivari Blues, Duo Laos amb Otros Aires, entre d’altres.

Pel que fa a les companyies emergents que ja són referents del sector, el Trapezi portarà La Companyia Pistolet amb Incert o Serena Vione amb Iter. De fet, hi ha un total de set propostes emergents, de nova creació i que no són conegudes pel públic, amb les que l’organització vol llançar el missatge de la «importància que es produeixi un relleu generacional», apunta el director artístic.

L’aposta per la internacionalització de companyies catalanes fora de l’Estat es manté, així com la participació en xarxes com Autopistas, Circusnext i Camins Emergents per donar a conèixer les propostes de circ a arreu del món.

Qui sí que es presentarà amb força és Bèlgica, que tindrà una presència important en aquest Trapezi amb espectacles com la manipulació de cordes d’Alexis Rouvre o el muntatge de Bert & Fred que porten l’espectacle al límit i un circ divertit i a l’hora perillós.

Comentarios
Multimedia Diari