‘L’Arbre dels Somnis’ torna a donar regals de Nadal

El projecte, impulsat per CaixaBank, farà realitat desitjos de nens amb menys recursos

| Actualizado a 24 noviembre 2020 09:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte de L’Arbre dels Somnis, impulsat per CaixaBank, torna a posar en marxa la seva maquinària. I és que, com va dir ahir el director territorial de Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana (a la presentació telemàtica de la quarta edició), «segueixen havent-hi infants en risc d’exclusió social i, per la Covid-19, moltes famílies han perdut la feina, no podent així garantir als seus fills i filles un regal per Nadal o Reis», va destacar.

Amb l’objectiu d’assegurar l’arribada d’un obsequi nadalenc als infants de diferents localitats, CaixaBank reactiva la iniciativa, la qual coopera amb entitats solidàries que ajuden infants i famílies necessitades. El projecte es perllongarà fins a l’11 de desembre i una de les entitats participants a Reus és la Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella, amb la directora Mertxe Martínez al capdavant. «Tant empleats com clients podran sumar-se tot agafant dels arbres de Nadal, disposats a les oficines bancàries, les diferents boles decoratives on trobaran una carta escrita per un infant d’una entitat participant. El receptor de la carta, sabrà el nom, l’edat i els desitjos del nen o nena que l’hagi tocat i haurà de comprar el regal que hi ha descrit com a ‘desig’», va completar Masana. L’activitat està oberta a totes les persones que vulguin participar, incloent gent no clienta de CaixaBank.

Un cop la persona ha comprat el regal demanat, només l’ha de lliurar a l’oficina bancària, des d’on es posen en contacte amb les entitats participants de L’Arbre dels Somnis. Per a aquelles persones que prefereixin no personar-se a l’oficina, també hi ha disponibles cartes en format digital i es pot fer servir el sistema de missatgeria ‘Muro’ per tal de posar-se en contacte amb el gestor i, així, agilitzar-ho tot.

A través de la Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella, per exemple, s’han posat en circulació 35 cartes d’infants. «Fa un parell o tres d’anys que ens sumem a L’Arbre dels Somnis i sempre és una alegria per a la canalla. Les famílies ens necessiten més que mai. De les que ajudem des de la Fundació, hem notat que ha augmentat un 25% la seva situació de pobresa, ja que molts pares i mares han perdut la feina, sigui perquè tenien contractes temporals o estacionals. Al centre, estem al 100% de capacitat i hem habilitat tots els protocols de seguretat pertinents, els grups els hem fet a partir de les escoles on van els nens i tothom entra per portes diferents», va destacar Martínez. Un altre tret subratllat per la directora de la Fundació reusenca va ser que, arran la pandèmia, han tingut un major volum de feina. «Tenim els mateixos nens, però hem canviat totes les dinàmiques i, les reunions amb la família les fem a l’exterior. Hem notat, també, que tenen necessitat especialment en el repartiment d’aliments», va manifestar. I, va recordar que un dels serveis «prioritaris» que fan és acompanyament a les famílies.

La quarta edició de L’Arbre dels Somnis ha recollit 257 de cartes d’infants de nou poblacions del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (Tarragona, Amposta, Cambrils, Salou, Reus, Móra d’Ebre, Tortosa i Valls, entre altres). Arran la Covid-19, però, moltes agrupacions no han pogut adherir-se com ho feien sempre al projecte solidari.

Tant Masana com la responsable de l’àrea social a la direcció Territorial de Catalunya de CaixaBank, Mireia Gorchs, van assegurar pel que fa a les espectatives que «no tenim cap dubte, s’esgotaran totes les cartes».

Comentarios
Multimedia Diari