Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Obre un nou supermercat a Reus

  Mercadona ha invertit 5,9 milions en el nou establiment al Pallol, en el qual treballen 52 persones

  24 noviembre 2023 12:32 | Actualizado a 24 noviembre 2023 12:47
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  Mercadona ha obert aquest divendres un nou supermercat eficient al municipi de Reus, concretament al passeig comercial El Pallol. Aquesta nova botiga té una plantilla de 52 persones i ha suposat una inversió de 5,9 milions d’euros. A més, en la seva construcció han participat 79 proveïdors, que han donat feina a més de 200 persones durant la fase d’obres.

  Amb la nova obertura El Pallol confirma la seva reactivació que consolida el centre comercial de Reus com a punt de comerç proper, actiu i promotor de l’àrea i del teixit urbà.

  Mercadona amplia l’oferta pels reusencs i visitants de Reus al bell mig de la vila i permet una compra propera i còmoda en una clara aposta per potenciar el comerç urbà. El nou supermercat ocupa una superfície de sala de vendes de 1.700 m2 a la planta baixa del passeig comercial El Pallol, propietat de Núñez i Navarro.

  $!L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, visitant el nou supermercat.

  La botiga obre amb el nou model eficient que la companyia està implantant a tota la cadena amb novetats en totes les seves seccions. Per exemple, disposa de xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, una secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i especialitats de sushi, entre altres novetats.

  Plats preparats

  Així mateix, incorpora la nova secció A punt per Menjar, que ofereix un total de 35 plats preparats per emportar. Totes aquestes opcions es serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartró o el paper.

  Aquesta nova generació de supermercat eficient disposa d’un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d’accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. També inclou una entrada amb doble vidre, que evita corrents d’aire, uns passadissos més amplis i dos models de carretó, molt més ergonòmics i lleugers.

  Estalvi energètic: botiga ecoeficient

  Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s’han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l’aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

  L’horari d’obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d’octubre a maig (horari d’hivern) i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d’estiu). A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es

  Tecnologia i ergonomia per als treballadors

  El nou supermercat, amb l’objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, inclou múltiples mesures per millorar l’ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’Institut de Biomecànica de València. També disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

  A més, està completament connectat tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l’autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l’ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

  115 milions d’euros

  Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a les comarques tarragonines el març del 2017 amb la reforma del supermercat ubicat a Via Augusta a la ciutat de Tarragona. Des de l’any 2017 i fins avui la companyia ha invertit 115 milions d’euros en la reforma de 19 supermercats i l’obertura de 8 nous (bé sigui obertura neta, com el que obre avui al passeig comercial El Pallol de Reus, o bé supermercats que han reemplaçat els ja existents que no s’adaptaven als estàndards de qualitat que requereix el nou model i que tampoc es podien reformar com, per exemple, l’ubicat al vial del Cavet a Cambrils que ha substituït el que hi havia al carrer Josep Llimona).

  La companyia té 33 supermercats a les comarques tarragonines, 27 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient. Pel que fa a Reus, amb l’obertura d’avui, Mercadona té 6 establiments al municipi, tots ells amb el nou model eficient.

  Comentarios
  Multimedia Diari